Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

GNK Dinamo - NK Osijek 2:1

Dinamo novi lider prvenstva

Photo by: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski Telekom Prva liga, 4. kolo

Stadion Maksimir, 17.8.2018., 20:00h

GNK Dinamo - NK Osijek 2:1 (1:0)

Gledatelja: 5.012

Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Moharrami, Theophile, Dilaver, Leovac - Šunjić - Kadzior, Ademi, Olmo (od 46. Gojak), Hajrović (od 64. Oršić) - Gavranović (od 80. Petković). Trener: Nenad Bjelica. 

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Lončar, Škorić, Gutieri, Šorša (od 73. Grgić) - Mioč (od od 62. Lopa), Mudražija - Boban (od 62. Bočkaj), Hajradinović, Henty - Marić. Trener: Zoran Zekić.

Žuti kartoni: Boban (47.), Marić (70.), Škorić (90+1.)

Strijelci: 1:0 - Theophile (21.), 2:0 - Oršić (86.), 2:1 - autogol Petković (90.)

Plavi su svladali dosadašnjeg lidera prvenstva NK Osijek s 2:1 i tako zasluženo preuzeli lidersku poziciju uoči puta u Bern kod Young Boysa. 

Trener Bjelica ponovno se odlučio za 4-1-4-1 formaciju; na golu je bio Livaković, zadnja linija Moharrami, Theophile, Dilaver i Leovac. Ispred njih igrao je Šunjić, a prema naprijed četvorka Kadzior, Ademi, Olmo i Hajrović. Špica je bio Gavranović.

Dinamo je krenuo agresivno, taktički odgovorno i okomito. Tako je stvorena i prva prilika na utakmici, igrala se 7. minuta susreta. Kadzior je ubacio s desne strane, pronašao Olma koji je bio sam pred golom, ali je promašio loptu. Četiri minute kasnije Kadzior je ponovno ubacio oštru loptu u kazneni prostor, a Malenica je na vrijeme reagirao i izbio u korner. 

Poveli su Plavi u 21. minuti susreta. Ponovno je veliku rolu odigrao Poljak Damian Kadzior, koji je ubacio iz kornera, a Francuz Kevin Theophile-Catherine glavom s 11 metara usmjerio loptu u mrežu sa svoj prvi gol u dresu Dinama. 

Do kraja poluvremena mogli su Plavi povećati vodstvo, kad se u 45. minuti Hajrović sjurio po lijevoj strani i silovitim udarcem zatresao prečku. 

Nastavak je ponudio igru u kojoj je Dinamo dominirao i kontrolirao tijek susreta. U 68. minuti Gavranović je imao lijepu priliku, kad mu je udarac obranio Malenica, a samo minutu kasnije na suprotnoj strani Livaković je sjajnom reakcijom obranio slobodni udarac Lope

Dinamo je mogao do pogotka u 73. minuti kad je ponovno Kadzior ubacio, Dilaver je prebacio loptu glavom na drugu vratnicu, gdje se našao Theophile, a njegov udarac glavom iz neposredne blizine sjajnom paradom obranio je Malenica

Ipak, Dinamo je zasluženo došao do povećanja vodstva i potvrde važne pobjede. Igrala se 86. minuta kad je Mislav Oršić krenuo u solo slalom, prošao nekoliko igrača i precizno plasirao loptu u mrežu za svoj drugi pogodak ove sezone! Do kraja utakmice Osijek je došao do pogotka u 90. minuti kad je Dmytro Lopa iz slobodnog udarac s lijeve strane precizno poslao loptu, koju je na dirao i debitant u plavom dresu Bruno Petković, u mrežu Livakovića

Pred Plavima je idućeg utorka, 22. kolovoza, prvi susret Play-offa UEFA Lige prvaka protiv Young Boysa u Bernu.  

Copied!