Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Hajduk - Dinamo 2:2

Dinamo remizirao u zanimljivom derbiju na Poljudu

Photo by: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HNK HAJDUK - GNK DINAMO 2:2 (1:0)

Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo

Stadion Poljud, 21.10.2017.

Glavni sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Goran Pataki, Borut Križarić, Igor Križarić, Igor Pajacč. Četvrti sudac: Jerko Crnčić.

Gledatelja: 24.736

HNK Hajduk (4-3-1-2): Stipica - Tudor, Nižić, Borja Lopez, Memolla - Savvas (od 81. Almeida), Radošević, Bašić (od 86. Šehić) - Hamza - Erceg, Ohandza (od 64. Kožulj). Trener: Joan Carillo. 

GNK Dinamo (4-1-4-1): Livaković- Stojanović, Sigali, Benković, Sosa - Doumbia - Soudani, Moro (od 83. Ćorić), Antolić (od 46. Ademi), Olmo - Hodžić (od 54. Henriquez). Trener: Mario Cvitanović.

Žuti kartoni: Erceg (60.), Almeida (88.), Doumbia (88.), Sosa (90+6.), Kožulj (90+6.)

Strijelci: 1:0 - Erceg (38.), 1:1 - Benković (89.), 1:2 - Henriquez (90+1.), 2:2 - Erceg (90+4.)

 

Nakon intrigantne završnice, tri pogotka u sudačkoj nadoknadi, od izgubljene do dobivene utakmice i - na kraju neodlučen rezultat 2:2. Tako je izgledao derbi susret dva najtrofejnija hrvatska kluba na Poljudu.   

Dinamo je zaigrao u gotovo istoj postavi kao u prošlom kolu protiv Osijeka, jedina promjena dogodila se na lijevom beku gdje je umjesto Lecjaksa zaigrao Borna Sosa. Također, nakon ozlijede u kadar momčadi vratio se Ante Ćorić koji je započeo susret s klupe. 

Hajduk je ušao agresivno u dvoboj s visokim blokom, dok je Dinamo najviše pokušao prijetiti iz kontranapada nakon brzo oduzete lopte na sredini terena. Međutim, u prvom dijelu Hajduk je stvarao prigode, tako je nakon 18. minute prvu pravu prigodu imao Bašić kad je iz slobodnog udarca s 20 metara pogodio prečku. 

Dinamo je najbolju i jedinu priliku u prvom dijelu imao nakon pola sata igre kad je Hodžić vehementno proigrao Soudanija, a Mr. Derbi se odlično izborio za poziciju te iskosa s pet metara pogodio stativu. Domaćini su poveli u 38. minuti kad je Hamza u šesnaestercu pronašao Ercega koji šalje loptu u lijevi donji kut za 1:0. 

U nastavku se trener Cvitanović odlučio na jednu izmjenu i promjenu formacije. Umjesto kapetana Antolića u igru je ušao Arijan Ademi, te je u sustavu Olmo zaigrao kao ofenzivni vezni u 4-4-2 romb formaciji. 

Dinamo je puno bolje otvorio nastavak, preuzeli su Modri kontrolu igre, postali agresivniji i tehnička superiornost došla je do izražaja. Igrala se 54. minuta kad veliku prigodu nije iskoristio Hodžić. Sosa ga je sjajnom dijagonalnom loptom izbacio sam pred vratara Stipicu, ali napadač Dinama nije uspio poentirati za izjednačenje. 

Nastavio je Dinamo na napadima i stvaranjem opasnih šansi, prilike su promašivali redom Ademi, Olmo i Moro. Ipak, kako se bližio kraj susreta, Dinamo je dokazao svoju superiornost i pretvorio to u pogotke! Ante Ćorić ušao je u 83. minuti u igru, te samo šest minuta kasnije centaršutom je pronašao Soudanija koji glavom prebacuje loptu na drugu vratnicu gdje Filip Benković glavom s 11 metara poentira u desni kut.

Samo dvije minute kasnije Dinamo je posve preokrenuo rezultat. Ademi je ukrao loptu Tudoru te asistirao Henriquezu za 2:1 vodstvo. Ipak, Hajduk se uspio spasiti od poraza u četvrtoj minuti sudačke nadoknade nakon što je Almeida iznudio jedanaesterac kojeg je u pogodak pretvorio Ante Erceg

Plavi za tjedan dana, 28. listopada na Maksimiru dočekuju branitelja naslova HNK Rijeka, a zatim tri dana kasnije putuju u Novigrad na kup susret. 

Copied!