Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

GNK Dinamo - HNK Cibalia 4:0

Dobrom igrom do druge pobjede u nizu

Photo by: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

GNK Dinamo - HNK Cibalia 4:0 (3:0)

Hrvatski Telekom Prva liga, 2. kolo

Stadion Maksimir, 21.7.2017., 20h

Glavni sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Dejan Berger, Marjan Tomas, Andrej Burilo. 

Gledatelja: 2.674

GNK Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Stojanović, Sigali, Benković (od 68. Rrahmani) Sosa - Antolić, Moro - Soudani (od 60. Ćorić), Gojak, Fernandes - Hodžić (od 77. Fiolić). Trener: Mario Cvitanović.

HNK Cibalia (4-2-3-1): Šubarić (od 30. Brkić) - Galić, Zgrablić, Karamarko, Čuljak - Muženjak, Tomašević (od 46. Peričić) - Plum, Pervan, Mišić (od 63. Dabro) - Štrkalj. Trener: Mladen Bartolović.

Žuti kartoni: Šubarić (11.), Moro (83.) 

Strijelci: 1:0 Hodžić (11-pen), 2:0 - Fernandes (24.), 3:0 - Hodžić (44.), 4:0 - Ćorić (71.)

 

Dinamo je u drugoj ovosezonskoj utakmici upisao novu pobjedu. U Maksimiru je stradala Cibalia s 4:0, uz dobru individualnu i momčadsku igru. 

Od samog početka Plavi su zagospodarili terenom, i već u trećoj minuti kreirali prvu opasnu akciju. Sigali je dijagonalnom loptom pronašao Fernandesa na lijevom krilu, a Čileanac je sjajnom loptom pronašao Gojaka u kaznenom prostoru. Nažalost, Gojak nije dobro reagirao, a u nastavku akcije Soudani je pucao tik uz lijevu vratnicu.

Iduća velika prilika urodila je golom. Nikola Moro precizno je proigrao Soudanija koji je išao sam na vratara Šubarića koji ga ruši i sudac pokazuje na bijelu točku. Loptu je preuzeo Hodžić i precizno poentirao za 1:0. Četiri minute kasnije kapetan Antolić je nakon solo prodora ubacio u kazneni prostor, a Soudani atraktivnim udarcem poslao loptu iznad okvira gola. 

U prvom dijelu posebno su inspirirani bili Moro i Soudani. Upravo je potonji u 24. minuti ukrao jednu loptu na sredini terena i sjajno u dubinu pronašao utrčalog Fernandesa koji preciznim udarcem šalje loptu u desni kut za 2:0. Gosti iz Vinkovca imali su tri prilike u prvom dijelu, a najopasniju nisu iskoristili u 43. minuti kad se Galić sjurio po lijevoj strani, ali i neprecizno pucao. Samo minutu kasnije stigla je kazna Plavih. Fernandes je jednom loptom izbacio čitavu obranu gostiju, Gojak se sjurio sam prema golmanu i tek iz drugog pokušaja uspio asistirati Hodžiću koji glavom šalje loptu u mrežu za 3:0. 

Sudionici IV. Hrvatskih svjetskih igara gosti Dinama

U Zagrebu se ovih dana održavaju IV. Hrvatske svjetske igre –  amatersko sportsko natjecanje na kojemu sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijelog svijeta. Uz već tradicionalan slogan JEDNO JE SRCE, JEDNA JE HRVATSKA, ovogodišnje Igre okupile su najveći broj sudionika do sada, preko 900 natjecatelja iz cijelog svijeta te 150 natjecatelja iz Republike Hrvatske. Znatan broj natjecatelja u Maksimiru su gledali utakmicu kao gosti GNK-a Dinamo. 

 

U nastavku je Dinamo smanjio tempo, nastavio kontrolirati igru i plesti mrežu oko kaznenog prostora gostiju iz Vinkovaca. Već u prvom napadu u nastavku Soudani je pokušao plasiranim udarcem iznenaditi gostujućeg golmana, ali bio je to lagan plijen za Brkića

Nakon sat vremena utakmice u igru je ušao Ante Ćorić umjesto Hilala Soudanija koji je tom prigodom zaradio pljesak cijelog stadiona za svoju klasnu igru na utakmici. Zadnjih 20-ak minuta u igri je proveo Amir Rrahmani i tako upisao svoj debitantski nastup za Dinamo u natjecateljskoj utakmici. 

U 71. minuti Dinamo je postigao i četvrti pogodak. Sve je krenulo briljantnom dijagonalnom loptom Antolića na lijevu stranu za Gojaka koji nesebično asistira za utrčalog Ćorića i visokih 4:0. Bio je to ukupno 20. gol Ćorića u dresu Dinama. 

Dinamo je pokazao dobru igru, napredak i nadogradnju protiv Cibalije. Posebno su istaknutu ulogu odigrali Soudani, Moro i Junior Fernandes. Iduća utakmica na rasporedu je u četvrtak, 27. srpnja kada norveški Odd BK dolazi u Zagreb. 

 

Copied!