Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Godine ništa ne znače:

"Klinci" odlični za pobjedu protiv Gliwica

Photo by: gnkdinamo.hr

Prijateljska utakmica, La Manga, 29.1.2016.

GNK Dinamo – Piast Gliwice 2:1 (1:0)

Gledatelja: 200

Dinamo: Šemper (od 56. Ježina) – Stojanović (od 46. Goncalo), Benković, Soldo (od 56. Taravel), Sosa (od 46. Musa) – Knežević (od 56. Pavičić), Moro (od 56. Šovšić) – Lovren (od 56. Fernandes), Fintić (od 46. Olmo), Brekalo (od 46. Hodžić) – Gojak (od 46. Henriquez)

Piast: Rusov – Pietrowski, Ipša, Korun, Mraz – Szeliga, Murawski, Vacek, Bukata – Jankowski, Nespor; još su igrali: Szmatula, Moskwik, Mak, Badia, Mokwa, Osyra, Karauskas, Barišić

Žuti karton: Musa (48.) / Bukata (25.)

Strijelci: 1:0 Lovren (40.), 2:1 Henriquez (73.) / 1:1 Murawski (49.)

 

 

Dinamo je odigrao jako dobru utakmicu protiv lidera poljskog prvenstva Piast Gliwica i golovima Lovrena u prvom i Henriqueza u drugom dijelu došao do zaslužene 2:1 pobjede. Ono što je posebno zanimljivo jest momčad s kojom su Modri odigrali prvi dio koja je u prosjeku imala manje od 18 godina i izgledala je – fantastično!

S nestrpljenjem se čekala utakmica Modrih protiv poljskih Gliwica jer nije to bila "obična" prijateljska utakmica. Naime, trener Mamić odlučio je danas priliku dati svim mladićima koji su s momčadi na pripremama tako da je sastav Modrih izgledao kao onaj u juniorskoj Ligi prvaka. Prosjek godina igrača koji su počeli utakmicu bilo je manje od 18 godina! Ipak, na terenu se to apsolutno nije vidjelo jer "klinci" su igrali fantastično.

Trener Mamić odlučio je danas priliku dati svim mladićima koji su s momčadi na pripremama tako da je sastav Modrih izgledao kao onaj u juniorskoj Ligi prvaka. Prosjek godina igrača koji su počeli utakmicu bilo je manje od 18 godina! Ipak, na terenu se to apsolutno nije vidjelo jer "klinci" su igrali fantastično i golovima Lovrena i Henriqueza su došli do zaslužene pobjede, a među odličnima je nezaustavljiv bio sjajni Brekalo.

Počelo je udarcima Gojaka i Fintića s ruba kaznenog prostora, a onda je glavnu ulogu preuzeo – Brekalo. Teško je opisati koliko je puta i ono što je posebno impresivno s kakvom lakoćom brzonogi krilni napadač prošao po strani, ušao u sredinu ili sa Sosom napravio višak. Modri su sjajno kombinirali, Fintića je bio pun teren, Knežević i Moro iza njegovih leđa radili su stalno pritisak, a stoperski par Benković – Soldo izgledao je izuzetno sigurno.

Dinamo je sve više stiskao, bilo je niz akcija u kojima je tek nedostajala preciznost u završnici da bi pred kraj prvog dijela Modri zasluženo poveli. Kapetan Benković je odlično potegnuo iz slobodnjaka s 27-28 metara, Rusov jedva odbija loptu u vratnicu, a Lovren natrčava na odbijanac i šalje loptu pod prečku. Dinamo je tako došao do vodstva i na najbolji način zaključio sjajnih 45 minuta.

U drugi dio su prvaci ušli s nekoliko promjena da bi u idućih desetak minuta na terenu bila cijela nova momčad, a u igri je ostao tek kapetan Benković koji se pomaknuo na poziciju desnog bočnog gdje je također bio odličan i pokazao o kakvom se golemom potencijalu radi. Između prvog i drugog vala izmjena Piast je izjednačio.

Gosti su izborili prekid, Modri su izbili loptu, ali samo do Murawskog koji preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora od vratnice šalje loptu u mrežu. Bio je to jedan od rijetkih ofenzivnih pokušaja Poljaka koji je, mora se to priznati, kapetan zaključio lijepim udarcem i pogotkom kod kojeg je Šemper bio nemoćan.

Modri su u nastavku nastavili dominirati, no nisu bili toliko konkretni u završnici pa nije bilo tako puno izraženih prilika. Još jednu utakmicu na visokoj razini odigrao je u sredini terena Pavičić koji je sjajan i prema naprijed i prema natrag, a pored njega je nekoliko lijepih prodora imao i Šovšić. Dinamo je bio bolja momčad i u 73. minuti zasluženo došao do novog pogotka vrijednog pobjede.

Upravo je Šovšić ubacio iz kuta, a Henriquez sjajno reagirao glavom i poslao loptu u mrežu. Inače, upravo je Čileanac bio itekako vidljiv na terenu, surađivao sa suigračima, nudio se i imao nekoliko zapaženih poteza kojima je, nadamo se, najavio svoju staru formu.

Dinamo je tako protiv poljskog lidera prvenstva odigrao odličnu utakmicu i došao do potpuno zaslužene pobjede, no ono što će ostati zapisano je mlada momčad puna domaćih klinaca koja je napravili najveći dio posla u tome. Modri se, pokazalo se to još jednom danas, zaista ne moraju brinuti za svoje sutra.

Copied!