Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

"Ludih" 15 minuta:

Litex u tri minute do pobjede

Photo by: gnkdinamo.hr

Prijateljska utakmica, 2.2.2016.

Pinatar Arena, Španjolska

GNK Dinamo  - Litex Lovech 1:3 (0:0)

Gledatelja: 100

Dinamo: Eduardo (od 59. Šemper) – Stojanović (od 59. Matel), Benković, Goncalo (od 59. Soldo), Musa (od 59. Sosa) – Pavičić (od 46. Machado), Šovšić (od 46. Antolić) – Fernandes, Ćorić (od 46. Gojak), Rog (od 74. Fintić) – Hodžić (od 74. Lovren)

Llitex: Aleksandrov – Petrov, Tsvetkov, Galabov, Goranov – Rumenov, Malinov, Kolev, Despodov – Angelov, Nunes (još su igrali: Konov, Barriviera, Stanoev, Georgiev, Boumal, Nedyalkov, Minkov, Yordanov, Minchev, Johnsen, Helton, Shopov, Culma)

Žuti kartoni: / Kolev (16.)

Strijelci: 1:1 Fernandes (62.) / 0:1 Malinov (51.), 1:2 Despodov (63.), 1:3 Kolev (65.)

 

Dinamo je protiv Litex Lovecha odigrao svoju četvrtu utakmicu na pripremama u Španjolskoj i doživio drugi poraz. Modri su veći dio utakmice bili bolja momčad, ali u "ludih" 15 minuta nastavka u kojima su golovi padali jedan za drugim su Bugari zabili dva gola u tri minute i došli do 3:1 pobjede.

Dinamo je utakmicu protiv bugarskog sastava počeo u uobičajenoj 4-2-3-1 formaciji s veznim redom Pavičić – Šovšić – Ćorić u kojoj je, naravno, najofenzivniji bio 18-godišnji playmaker. Modri su od početka zagospodarili terenom i postavili se kao dominantna momčad, a takva igra donijela im je tri krasne prilike u prvom dijelu. Zanimljivo, sve tri namjestio je Fernandes za Hodžića.

Prvu u 6. minuti kada je Šovšić dao loptu u prostor Fernandesu, ovaj daje prizemno na drugu vratnicu gdje je bio Hodžić, ali nije bio dovoljno odlučan i Galabov izbija u korner. Pet minuta kasnije isti igrači u vrlo sličnoj situaciji samo na drugoj strani kaznenog prostora i ovoga puta Hodžić nije zahvatio loptu u još boljoj poziciji.

Nakon prvih 20-ak minuta u kojima je Dinamo izrazito dominirao "gosti" su ipak malo došli do daha i prijetili prvog udarcem Koleva koji ide pored gola i potom u 34. minuti puno boljim pokušajem Goranova iz prekida, ali Eduardo je sjajno reagirao. Prvi dio su Modri zaključili novom akcijom Fernandes – Hodžić, a ovoga puta je naš napadač pucao glavom, ali Aleksandrov je odlično obranio njegov udarac.

Modri su veći dio utakmice bili bolja momčad, ali u "ludih" 15 minuta nastavka u kojima su golovi padali jedan za drugim su Bugari zabili dva gola u tri minute i došli do 3:1 pobjede. Za Dinamo je nakon kornera i ubačaja Machada glavom jedini pogodak na utakmici zabio Fernandes.

Modri su u nastavak ušli s novim veznim redom pa su tako na terenu bili Machado, Antolić i ispred njih Gojak, a prvu priliku kreirali su, naravno, Fernandes i Hodžić. Ovoga puta Hodžić je glavom na centaršut Čileanca pucao pored gola. Par minuta kasnije, točnije u 51. minuti, Litex dolazi u prednost nakon s(p)retnog pogotka kapetana Malinova. Inače najmanji igrač na terenu je više – manje slučajno bio strijelac kada ga je lopta pogodila u glavu i odbila se preko Eduarda u gol.

Dinamo je zasluženo brzo odgovorio kada je Fernandesu bilo dosta namještati drugima prilike, odlično se snašao nakon kornera Machada i glavom zabio za izjednačenje. Nažalost, nije to bila najava potpunog preokreta jer su u iduće tri minute Bugari zabili čak dva vrlo slična gola.

Prvo je kapetan Malinov sjajno na desnoj strani našao Despodova koji ulazi u kazneni prostor i lako šalje loptu pored Šempera da bi samo dvije minute kasnije Rumenov na isti način našao Koleva koji također zabija za 3:1. Modri su potom napravili i ostale izmjene tako da su cijelu utakmicu odigrali tek Benković i Fernandes, a unatoč pritisku rezultat se više nije mijenjao.

 

Dinamo je tako u predzadnjoj utakmici doživio poraz, ali ono što je puno važnije – nije bilo novih ozljeda. Modri u petak, 5. veljače, igraju posljednju utakmicu na pripremama, a protivnik je ukrajinski Šahtar.

Copied!