Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Hrvatski Telekom Prva liga

Plavi izgubili u hrvatskom derbiju

Photo by: Luka Stanzl/PIXSELL

GNK DINAMO - HNK HAJDUK 0:1 (0:0)

Hrvatski Telekom Prva liga, 22. kolo

Maksimir, Zagreb, 18.2.2018.

Glavni sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Tomislav Petrović, Miro Grgić, Mario Zebec, Igor Križarić. Četvrti sudac: Goran Pataki.

Gledatelja: 13.214

GNK Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Rrahmani (od 86. Hajrović), Lešković (od 76. Ćorić), Benković, Lecjaks (od 64. Sosa) - Doumbia, Ademi - Soudani, Moro, Olmo  - Gavranović. Trener: Mario Cvitanović.

HNK Hajduk (4-2-3-1): Letica - Juranović, Nižić, Borja Lopez, Fomitschow - Radošević, Savvas, Bašić (od 55. Barry) - Said (od 70. Filip), Ohandza, Caktaš (od 81. Ismajli). Trener: Željko Kopić.

Žuti kartoni: Lešković (40.), Lopez (54.), Nižić (63.), Doumbia (84.)

Crveni karton: Lopez (80.)

Strijelac: 0:1 - Ohandza (52.)

Dinamo i Hajduk odigrali su najveći hrvatski derbi u kojem su minimalno slavili gosti s 1:0.  

Glavni trener Cvitanović optirao se za identičnu formaciju i gotovo identičnu jedanaestorku kao u prošlom kolu u Osijeku. Jedina promjena u odnosu na taj dvoboj zbila se zbog ozljede Stojanovića kojeg je zamijenio Rrahmani

Prvih 45 minuta susreta protekli su bez previše prilika. Bila je to šahovska partija u kojoj su obje momčadi više pazile da se ne napravi pogreška. Tako je prvi dio obilovao s puno trke i borbe, ali i s malo pravih akcija. 

Prva opasna situacija zbila se u 21. minuti kad je Ademi prošao po lijevoj strani i proigrao Gavranovića, ali novi napadač Dinama loše je zahvatio loptu. U 33. minuti gledatelji su mogli vidjeti najbolju priliku u prvom dijelu. Gavranović je prebacio svog čuvara, lopta došla do Soudanija koji je s nekih 18-19 metara pokušao prebaciti Leticu, ali golman Hajduka briljantno je obranio.

Nastavak susreta ponudio je bolji i zanimljiviji dvoboj. Već nakon četiri minute nastavka lijepu priliku propustio je Ademi, odnosno Letica je uspio obraniti njegov udarac. U 51. minuti dogodila se sporna situacija. Soudani je izbio sam pred Leticu, a vratar Hajduka izbio loptu rukom izvan kaznenog prostora. Već u sljedećem napadu Hajduk je poveo. Jednu dugu loptu krivo su procijenili Lešković i Livaković, a Ohandza je to iskoristio i lako poentirao za 0:1. 

Nakon sat vremena igre Soudani je bio u dobroj poziciji, šutirao je iz izgledne prilike nakon prodora Olma, ali Letica je još jednom izvrsno reagirao. U 67. minuti ponovno je Soudani u glavnoj ulozi, Sosa je ubacio s lijeve strane, a Alžirac na drugoj vratnici glavom šalje loptu u vanjski dio mreže. 

Deset minuta prije kraja susreta, Dinamo je imao sjajnu priliku izjednačiti rezultat. Borja Lopez igrao je rukom u kaznenom prostoru, sudac je pokazao na bijelu točku. Nakon prigovora, Lopez je zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, ali Mario Gavranović promašio je okvir gola iz kaznenog udarca. 

 

Nakon najvećeg hrvatskog derbija Dinamo ima devet bodova prednosti nad drugoplasiranim Hajdukom te iduće nedjelje Modri gostuju na Rujevici kod Rijeke. 

Copied!