Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Hrvatski Kup

Plavi osvojili duplu krunu!

Photo by: Igor Kralj/PIXSELL

GNK DINAMO - HNK HAJDUK 1:0 (0:0)

Hrvatski kup, Finale

Gradski stadion, Vinkovci, 23.5.2018.

Glavni sudac: Mario Zebec (Varaždin). Pomoćnici: Borut Križarić, Dalibor Conjar, Dario Bel, Igor Križarić. Četvrti sudac: Goran Pataki.

Gledatelja: 8.208

GNK Dinamo (4-1-4-1): Zagorac- Stojanović, Rrahmani, Perić, Lecjaks - Ademi - Soudani (od 90. Benković), Gojak, Olmo (od 83. Hodžić), Hajrović (od 69. Fiolić) - Gavranović. Trener: Nenad Bjelica.

HNK Hajduk (4-3-3): Stipica - Tičinović (od 59. Šego), Nižić, Savvas, Fomitschow - Caktaš, Radošević, Barry (od 76. Almeida) - Tudor, Said (od 70. Futacs), Gyurcso. Trener: Željko Kopić.

Žuti kartoni: Barry (17.), Gyurcso (29.), Stojanović (36.), Gojak (73.)

Strijelac: 1:0 - Gavranović (55.)

Plavi su osvojili duplu krunu i na trijumfalan način zaključili uspješnu sezonu. U Vinkovcima pred osam tisuća gledatelja, Dinamo je u derbiju i velikom finalu Kupa Hrvatske svladao Hajduk s 1:0. Dvostruku krunu Plavima je pogotkom osigurao Mario Gavranović.

Za finale trener Nenad Bjelica odlučio se za 4-1-4-1 formaciju s par izmjena u odnosu za prošlu utakmicu, na vratima je bio Danijel Zagorac, dok je umjesto Ćorića u sredini zaigrao Amer Gojak. Dinamo je nakon početnih desetak minuta preuzeo inicijativu igre i stvorio više prigoda od protivnika. Prvu veliku prigodu propustio je Soudani koji nije uspio iskoristiti zbunjenost obrane Hajduka. Stojanović je sjajno pronašao Olma koji iz prve pronalazi Soudanija u izglednoj situaciji, ali Alžirac iz blizine šutira ravno u vratara Stipicu

U 19. minuti još jedna prilika Dinama nakon smušenosti obrane Hajduka, lopta je kao u fliperu putovala kroz obranu Splićana dok Ademi nije pucao iz izgledne situacije u Stipicu. Pred kraj poluvremena zbila se u jednoj minuti po prilika na svakoj strani. Prvo je u 44. minuti nakon kornera Caktaš pogodio gredu, a iz kontre Hajrovićev opasan udarac obranio je Stipica. 

Nastavak susreta ponovno je bolje otvorio Dinamo, te zasluženo došao do vodstva nakon deset minuta igre. Gavranović je uspio iskoristiti zbunjenost protivničke obrane, na rubu kaznenog prostora ukrao loptu neopreznom Savvasu, sjurio se prema vratima i poslao loptu u bliži kut za 1:0! Pokazalo se pola sata kasnije da je to bio presudan trenutak susreta, reprezentativac Švicarske postigao je presudan pogodak, svoj devet u 17. susretu za Plave. Imao je Dinamo do kraja susreta još jednu opasnu priliku, u 82. minuti Lecjaks je sjajno projurio po lijevoj strani, precizno ubacio na glavu Gavranovića, ali udarac je prohujao tik uz lijevu vratnicu. 

Dinamo je tako nakon dvije godine ne samo vratio trofej Kupa u Zagreb, već i dvostruku krunu te potvrdio svoju dominaciju i prestiž u hrvatskom nogometu! 

Copied!