Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Dinamo - Inter Zaprešić 5:3

Vatromet golova za novo slavlje Modrih

Photo by: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatski Telekom Prva liga, 8. kolo

Stadion Maksimir, 23.9.2018., 16:30h

GNK Dinamo - NK Inter Zaprešić 5:3 (1:0)

Gledatelja: 2.507

Dinamo (4-4-2): Zagorac - Moharrami, Lešković, Perić, Musa - Kadzior, Gojak (od 63. Ademi), Šunjić, Menalo (od 66. Oršić) - Budimir (od 83. Gavranović), Petković. Trener: Nenad Bjelica. 

Inter Zaprešić (4-2-3-1): Matković - Valentić, Prenga (od 76. Ćulum), Šimunec, Haramustek - Muhar, Postonjski - Burzanović (od 46. Mamut), Vukčević (od 80. Čeliković), Ajayi - Andrić. Trener: Samir Toplak.

Žuti karton: Mamut (59.), Oršić (68.)

Crveni karton: Haramustek (56.)

Strijelci: 1:0 - Lešković (14.), 1:1 - Ajayi (53.), 1:2 - Andrić (55.), 2:2 - Budimir (58-pen), 2:3 - Šunjić autogol (69.), 3:3 - Petković (70.), 4:3 - Petković (83.), 5:3 - Kadzior (90+4.)

Modri su u uzbudljivoj utakmici vodili, pa zatim dva puta stizali rezultat, da bi na kraju pobijedili s 5:3. U vatrometu golova Dinamo je svladao Inter iz Zaprešića i povećao prednost pred konkurencijom na četiri boda. 

Glavni trener Dinama Nenad Bjelica odlučio se za izmijenjeni sastav s devet promjena u odnosu na prošlu utakmicu protiv Fenerbahcea (4:1). U promjenjenoj formaciji, 4-4-2, na vratima je igrao Zagorac, u zadnjoj liniji Moharrami, Lešković, Perić i Musa. Na krilima su igrali Kadzior i Menalo, dok su u sredini ostali Gojak i Šunjić. U vrhu napadač igrali su Budimir i Petković

Modri su od starta preuzeli inicijativu, dominirali posjedom i stvarali prilike. Već nakon prve prigode pao je pogodak. Igrala se 13. minuta kad je vratar Matković sjajno obranio slobodni udarac Kadziora, a u nastavku akcije iz kornera s lijeve strane Kadzior je ubacio, dok je Lešković glavom poslao loptu u mrežu za 1:0. 

Mogao je Dinamo povećati vodstvo do kraja poluvremena, ali u tri pokušaja Damian Kadzior nije bio precizan. Prvo je u 19. minuti promašio okvir gola, zatim šest minuta kasnije ponovno je bio u dobro poziciji, ali Matković je ponovno bio siguran. U 37. minuti iz slobodnog udarca pokušao je ponovno Kadzior, i ponovno je Matković bio siguran.

Nastavak susreta ponudio je triler u pet minuta i vatromet golova. Dinamo je kontrolirao situaciju, a zatim u samo dvije minute gosti iz Zaprešića preokrenuli su rezultat. Prvo je Ajayi izbjegao zaleđe i lijepo poentirao u lijevi donji kut. A već u idućem napadu, nakon greške obrane Modrih, Komnen Andrić poslao je loptu u praznu mrežu. Ali, već u sljedećem napadu, Dinamo je izjednačio. Petković je izborio penal nakon što ga je srušio Haramustek koji je dobio direktni crveni, a najstrožu kaznu realizirao je Mario Budimir

Ni tad nije bio kraj uzbuđenjima. Opet se u samo dvije minute, dva puta zatresla mreža na obje strane. Prvo je nakon slobodnog udarca loptu u vlastitu mrežu nespretno skrenuo Ivan Šunjić, da bi već u idućem napadu Dinamo ponovno izjednačio. S desne strane ubacio je Kadzior i pronašao Brunu Petkovića koji glavom šalje loptu neobranjivo u mrežu. 

Golijadu u drugom poluvremenu nastavio je u 83. minuti Bruno Petković svojim drugim pogotkom na susretu. Musa je pucao glavom, a iz blizine Petković posprema loptu u mrežu za 4:3. Svoj prvijenac u dresu Modrih u posljednjem napadu postigao je Damian Kadzior za konačnih 5:3! 

Pred Dinamom je sad niz gostovanja, već u srijedu Plavi gostuju u Kupu kod Sloge iz Mravinaca, a iduće nedjelje na Poljudu igraju hrvatski derbi protiv Hajduka. 

Copied!