Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Cvitanović uoči derbija:

Želim da igrači uživaju i daju sve od sebe

Photo by: gnkdinamo.hr/Iva Cigrovskij

Trener Dinama Mario Cvitanović najavio je nedjeljni derbi Dinamo - Hajduk (15h, stadion Maksimir): -

- Želim se prvo referirati na utakmicu u Osijeku. Nakon susreta jedna se moja izjava protumačila bahato i prepotentno je prenesena, a to je da sam se uzvisio u pobjedi. Naprotiv, cijenim apsolutno svačije mišljenje i možda je novinar koji je to interpretirao u moj odgovor otišao u pogrešnom smjeru. Iskoristili smo naše greške u analizi sljedeće utakmice. Nismo prepotentni, arogantni i bahati, ali vjerujemo u sebe. Vjerujemo u našu kvalitetu i želimo utakmicu odraditi uz dobru igru, entuzijazam, karakter i sve što smo trenirali. Želimo se prezentirati na najbolji mogući način, uz osjećaj užitka, zabave i pripadnosti plavom dresu.

Komentar na igru Hajduka?

- Nisam komentirao što Hajduk može ponuditi, to valjda oni znaju. Analizirali smo utakmice u pripremnom dijelu, one koje smo imali na raspolaganju, vidjeli smo u Vinkovcima kako igraju. Napravili smo analizu, ne zanemarujući svoje kvalitete i principe u našoj igri. Znamo što mogu ponuditi, na njima je koliko će to demonstrirati. A na nama je da to anuliramo i kao u svakoj utakmici prezentiramo naše jače strane.

- U svakoj utakmici ovisi samo o tebi što ti možeš napraviti. Želimo se postaviti na takav način da anuliramo sve njihove potencijalno dobre strane, a onda automatski dolazi do izražaja naša kvaliteta. Trebamo biti bolji u svakom segmentu igre i dati sve od sebe.

- Očekujemo kvalitetan Hajduk, ali zamaramo se temama koje možda nisu toliko bitne za nas. Najbitniji smo mi i moja ekipa, kako ćemo mi reagirati. Kako će prezentirati sebe, momčad i dres koji nose.

Što trener Cvitanović misli o treneru Hajduka Kopiću?

- Ja sam trener Dinama i razmišljam isključivo o svojoj ekipi. Ne zanima me njihov trener, to je pitanje za upravu Hajduka. Poštujem kolegu Kopića, cijenim njegov rad, ali ja vjerujem u svoju ekipu i ne želim se baviti tuđim poslom niti analizirati rad drugih kolega.

Koja je taktika Dinama za derbi?

- Trebamo biti dobri u svim segmentima i parametrima da bismo mogli biti učinkoviti, opasni, da bismo mogli zabijati golove i da ne primimo golove. Nogomet se igra 11 na 11 i nema posla više ili manje za određenu ekipu. Ako prednja i vezna linija igraju dobro, onda zadnja linija nema toliko posla. Ako prednja linija nije dobra, automatski nastaju problemi za zadnju liniju. Svaki igrač treba dati maksimum, prepoznati ono što koristimo u našoj igri i onda cijela ekipa izgleda dobro. Ekipa nije jedan pojedinac.

- Svaka je utakmica zasebna. Prvenstvo još dugo traje, idemo korak po korak. U svakoj utakmici pokušavamo izvući maksimum. Idemo na pobjedu u svakom susretu.

Stanje u kadru Dinama?

- Svi su igrači spremni i konkuriraju. Neki igrači su kraće ili duže u trenažnom procesu, a tko će biti sutra na terenu taj sigurno želi dati maksimum. Super je da me to pitate jer lijepo je kad nekome možeš dati priliku da igra, da istrči na teren u derbiju i da svoj maksimum. Ali isto tako, jako je loš osjećaj kad dvojici moraš reći da idu na tribinu, a treniraju čitavo vrijeme. Nije ugodan osjećaj niti za njih niti za mene. Ja bih najradije da svi mogu igrati, ali propozicije su takve. Morat ćemo donijeti odluke koje nisu lake.

POŽURITE PO ULAZNICE

Informacije o ulaznicama za derbi Dinamo - Hajduk potražite OVDJE.

Pitanje novinara bilo je i ono o sličnosti trenera Cvitanovića i Kopića po njihovoj filozofiji igre:

- Mislim da je svaki trener i svaka osoba za sebe i da svatko ima svoju viziju. Ni dva prsta na ruci nisu ista, niti dva brata, tako niti dva trenera. Svatko ima svoju filozofiju i put. Želim Kopiću puno sreće na tom putu, ali gledam sebe. Primarni cilj mi je biti što bolji, kvalitetniji, odgovorniji i normalniji. Želim dati sve od sebe.

Kakva se podrška očekuje na Maksimiru?

- Očekujemo veliku podršku i to nam puno znači. Ništa ne može zamijeniti pljesak s tribine. Zadovoljstvo navijača ništa ne može platiti. Za to igramo i za to se živi i uživa. Nisu bitni bodovi niti novac niti nešto drugo, bitan je osjećaj sreće i zadovoljstva. Uz navijače i njihovo zadovoljstvo, naš je osjećaj još ispunjeniji.

Poruka za kraj konferencije:

- Želim da moji igrači istrče na teren, uživaju u nogometu. Da budu sretni, nasmijani, da daju sve od sebe, da igraju jedan za drugog i da se na kraju utakmice svi zajedno možemo veseliti ili tugovati, ali uz uvjet da smo dali sve od sebe. Nogomet je na kraju ipak igra.

 

Copied!