Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Trener Jurčević

Želimo nastaviti pobjednički niz

Photo by: gnkdinamo.hr/Iva Cigrovskij

Glavni trener Dinama Nikola Jurčević održao je press konferenciju uoči susreta 30. kola Hrvatski Telekom Prve HNL protiv NK Osijeka koji je na rasporedu 18. travnja od 18 sati.

- Očekuje nas izuzetno važna utakmica, prvenstvo ulazi u finiš i želimo nastaviti dobar pobjednički niz u kojem nismo primili pogodak. Svjesni smo težine utakmice, komparacijom snage Osijek je momčad slične snage kao što je Rijeka. Ozbiljna su i kvalitetna momčad, samo tri puta izgubili su u prvenstvu, dobro igrali početkom sezone u europskim natjecanjima i zaslužuju respekt. Iako zadnje vrijeme imamo peh i probleme s ozljedama, imamo igrače koji ih mogu nadomjestiti, ozbiljno se pripremamo za utakmicu i očekujemo tri boda - započeo je trener Jurčević. 

Tko neće biti na raspolaganju? - Moro, Matel, Lešković koji su izvan pogona dulje vrijeme, Hodžića čeka duža pauza, Olmo neće biti spreman za Osijek, Očekujem povratak Ademija, dok ćemo o Gavranoviću odlučiti nakon zadnjeg treninga. Hajrović je trenirao zadnja dva dana.

Rasterećenost Osijeka pozitivno ili negativno za Dinamo? - Tu nema dileme, svaki naš protivnik ima poseban motiv, posebno kada igraju u Maksimiru. To nije nikakva novost za nas, znamo da su kvalitetni i dobri, ali vjerujemo da smo bolji i želimo nastaviti dobar niz.

Nakon pet utakmica, s čime ste zadovoljni / nezadovoljni? - Prvo, vrlo je teško napraviti dublju analizu, s obzirom na gust raspored. Mali je problem što ne možemo do kraja analizirati sitaciju zbog peha s ozljedama. Zadovoljan sam pobjedničkim nizom, plasirali smo se u finale Kupa, s time da ne primamo golove. Također, želim da izgledamo bolje, ali u finišu prvenstva prioritet je rezultat i održavanje prednosti pred konkurentima. 

Hoće li nadolazeće utakmice riješiti prvenstvo? - Isključivo razmišljamo o Osijeku. Iduće dvije utakmice mogle bi usmjeriti priču o naslovu prvaka, a cilj je da učvrstimo svoju poziciju. 

Hoćete li kalkulirati zbog žutih kartona? - Ne, nemamo prostora ni logiku za kalkulaciju. Utakmica s Osijekom je najbitnija, eventualna tri boda stvorila bi prednost i veliko samopouzdanje pred nadolazeće utakmice - završio je strateg Dinama. 

Copied!