Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Uefinih 10 razloga Dinamove dominacije

Dinamovih deset uzastopnih naslova prvaka impresivan je niz koji plijeni pozornost cijele Europe. Tako je UEFA na svojoj službenoj stranici objavila tekst u kojem navodi 10 razloga na kojima se temelji fantastičan uspjeh od 10 uzastopnih titula.

1. Dobar menadžment

UEFA navodi kako je "izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić osigurao klubu odličnu financijsku situaciju prodajom igrača u iznosu većem od 150 milijuna eura", a u nastavku se navode prodaje Luke Modrića, Eduarda i Vedrana Ćorluke.

2. Sjajni talenti

"Za malu zemlju Hrvatska proizvodi veliki broj talentiranih igrača, a Dinamovi skauti i treneri ih znaju privući", stoji na stranici Uefe.

Cijeli članak možete pročitati i na službenoj stranici Uefe klikom OVDJE.

3. Fantastična nogometna škola

Navode se imena "Nike Kranjčara, Vedrana Ćorluke, Igora Bišćana, Matea Kovačića, Alena Halilovića i mnogih drugih" koje je naša sjajna nogometna škola već stvorila ili tek bude. Naravno, tu se prije svega misli na sjajnu generaciju i reprezentaciju Hrvatske koja ide na Europsko prvenstvo U-17 u Bugarsku u kojoj ima čak 12 igrača iz Dinama.

4. Financijska stabilnost

Uefa kaže kako "novac zarađen od prodaje igrača omogućava Dinamu financijsku stabilnost u prošlom desetljeću." Inače, nije ovo prvi puta da Uefa hvali poslovanje hrvatskog prvaka. Naime, Uefa je već početkom ove godine zbog istog razloga čak i novčano nagradila Dinamo.

5. Problemi rivala

Uefa podsjeća kako je "od nezavisnosti Hrvatske samo jednom (Zagreb u sezoni 2001./2002.) bio prvak netko osim Dinama i Hajduka, a od 2005. godine i posljednjeg naslova Hajduka splitski klub ima financijskih problema i suočen je s bankrotom."

6. Strana pojačanja

Od stranih pojačanja koja su nosila dres našeg kluba Uefa se prisjetila "Eduarda, Sammira i Luisa Ibaneza koji su čak uzeli hrvatsko državljanstvo" dok su posebno izdvojili imena Leandra Cufrea, Pedra Moralesa, Etta i Juniora Fernandesa.

7. Treneri

"Bilo je dosta promjena trenera, ali su ga vodili treneri poput Josipa Kužea, Vahida Halilhodžića i Branka Ivankovića. Od listopada 2013. momčad vodi bivši igrač Zoran Mamić, trener s najduljim stažom u posljednjem desetljeću, a pomoćnici su mu legende kluba najbolji strijelac Igor Cvitanović, Damir Krznar i trener vratara Miralem Ibrahimović."

8. Mamić kao "srećonoša"

Uefa se prisjeća kako se "trener Mamić 2005. vratio nakon devet godina u Njemačkoj, a Dinamo je od tada uvijek prvak. Mamić je prvo bio igrač, potom sportski direktor i na kraju trener, a Modri su uvijek bili prvaci.

9. Kvalitetno posložen klub

Uefa je pohvalila cijeli klub odnosno radnu zajednicu i napisala "ne rade samo treneri, skauti i nogometna škola odlično svoj posao. Od odjela za odnose s javnošću pa do odjela za međunarodne odnose Dinamo sve više i više izgleda kao vrhunski europski klub u smislu organizacije posla."

10. Popularnost u Hrvatskoj

Uefa se sjetila "bivših vremena" dok je Dinamo bio član "velike četvorke" dok je danas dio "velikog dvojca", a "istraživanje iz 2005. je pokazalo kako 33 % Hrvata odnosno otprilike 1,5 milijuna navija za Dinamo".

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...