Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

Alžirska kobra vodi Dinamo prema novom naslovu

Pobjeda nad Cibalijom jedna je od onih ključnih na putu prema tituli, jer uvijek stoji ona stara teza da se “prvenstva osvajaju na malim utakmicama, a ne u derbijima“. Cibalia je momčad koja se grčevito bori za prvoligaški status i kao takva predstavlja tvrd orah, pogotovo kod kuće.

Dolazak Dinama, momčadi koja je na najboljem putu da uzme dvanaesti naslov u 13 godina, itekako je veliki motiv. Kada na to dodamo težak teren na kojem je teško igrati po podu, dobije se potencijalno vrlo neugodna utakmica.

Ali baš za takve stvari Dinamo ima Soudanija koji je poznat pod nadimcima “alžirska kobra“ i “Mr. Derby“. Njegov fantastičan doprinos više smo puta apostrofirali, a u Vinkovcima je po tko zna koji put pokazao kakva je igračka klasa u pitanju. Teško je uopće pobrojati sve situacije kada je rješavao važne utakmice, ali na prvu sjećamo se nekoliko derbija protiv Hajduka, te onih strašnih škarica na Rujevici protiv Rijeke.

U tvrdoj utakmici u Vinkovcima opet je bio čovjek odluke i donio Dinamu tri vrlo bitna boda kojima je prednost ispred Hajduka ostala na velikih osam bodova. Domaćini su ušli u susret vrlo angažirano te čak u dva navrata tijekom utakmice gađali okvir gola, s time da je drugi pokušaj više bio ubačaj koji je slučajno završio s gornje strane grede.

Dinamo je također imao dvije izrazite prilike prije samog pogotka, kao i općenitu terensku nadmoć, ali domaći vratar bio je na mjestu kada je trebalo. Utakmica je “mirisala“ na remi sve do 73. minute, a onda se ukazao spomenuti Soudani. Lecjaks je rukom iz auta ubacio loptu u stilu Rorya Delapa, Perić glavom prenio, a Soudani poluvolejom u padu zabio loptu u mrežu. Izvrsna reakcije Alžirca i vrlo neugodan udarac od poda gdje je golman bio nemoćan.

Nekoliko trenutaka prije kraja utakmice opet sjajan potez. Soudani prima loptu, “biciklom“ lomi prvog, “lažnjakom“ drugog igrača Cibalije i onda slabijom desnom nogom vara golmana za konačno slavlje. Nakon takve predstave nema druge nego nakloniti se vrhunskom majstoru i najboljem igraču lige.

Ova pobjeda bitna je zbog mira u momčadi uoči ključne tri prvenstvene utakmice koje slijede. Osijek na Maksimiru, pa Hajduk na Poljudu i onda opet Rijeka na Maksimiru. Ukoliko Dinamo uspješno prođe sve te izazove, naslov će praktički biti osiguran.

 

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...