Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

KOMENTAR

Dalić mora napasti Nigeriju svim raspoloživim snagama

Hrvatska se u Rusiji priprema za start najveće nogometne, a možda i najveće sportske smotre općenito, Svjetskog nogometnog prvenstva. Radi se o nečemu što Hrvati cijene više od ičega, a u tome svakako je pomogao mitski rezultat iz davne 1998. kada smo u debiju osvojili treće mjesto.

Nažalost, od tada Hrvatska nije prošla skupinu na SP-u, a 2010. pod vodstvom Slavena Bilića nismo se ni plasirali. U Japanu i Koreji 2002. koban je bio Ekvador, u Njemačkoj 2006. Australija, a u Brazilu 2014. zaustavio nas je Meksiko.

Priliku za novi veliki rezultat ima generacija koju vodi Zlatko Dalić, a koja je u velikoj većini potekla iz Dinama. Svi su u najboljim godinama i na vrhuncima karijere. Modrić (32), Mandžukić (31), Lovren (28), Ćorluka (31), Kramarić (26), Rakitić (30). Od mlađih snaga tu su još Kovačić (24), Rebić (24), Vrsaljko (26) i Pjaca (23).

Utakmica protiv Nigerije na rasporedu je u subotu 16.lipnja, a glavno pitanje koje se nameće je koji će sustav igre izabrati izbornik? Osobno sam uvjerenja da najbolje izgledamo kada igramo s dva napadača jer tada stvaramo više prilika kroz samu igru, umjesto da ovisimo o ubačajima s boka na usamljenog napadača.
Ako je suditi prema informacijama iz kampa, izbornik je odlučio poslati na Nigeriju punu raskoš koju ima na raspolaganju. U formaciji 4-2-3-1, koja je zapravo 4-4-2, priliku bi trebali dobiti Subašić, Strinić, Vida, Lovren, Vrsaljko, Rakitić, Modrić, Perišić, Kramarić, Rebić i Mandžukić.
Drugim riječima, iz momčadi ispada korektor vezne linije, obično je to bio Badelj, a ulazi Kramarić na poziciju za koju je stvoren, onu polušpice. Plan je da jačom kontrolom lopte i individualnom kvalitetom dolazimo do završnice sa više igrača nego do sada i time slomimo Nigeriju. Ofenzivan pristup uvijek je pravi, pogotovo ako je slučaj da su veza i napad jači od obrane, što je situacija kod nas.

Naš prvi protivnik, Nigerija, vrlo je opasan. Ima dva odlična napadača, Ahmeda Musu i Iheanacha koji je ranije bio u Cityu, a sad je u Leicesteru. Imaju dva jaka krila u vidu Arsenalovoj Iwobija i Victora Mosesa iz Chelsea.
Također na pozicijama zadnjih veznih imaju opet dva dobra igrača, dobrog starog Obi Mikela kojeg ne treba posebno predstavljati i svog najskupljeg igrača, Wilfreda Ndidija iz Leicestera. Ono gdje su Nigerijci “tanki“ je obrana, pa zato i igraju 3-5-2, a Dalić je ispravno detektirao njihove slabe točke.

Sve ovo jamči da će utakmica biti teška, a Dalić je odlučio ne kalkulirati nego “igrati nogomet“. Uz dužno poštovanje Nigerijcima, nijedan njihov veznjak nije dobar kao Modrić i Rakitić, a niti napadači nisu klasa naših. Perišić je sigurno bolji od Iwobija, a jedino je Moses jače ime od Rebića, ali Ante je u strašnoj formi.

Utakmica sa Senegalom poslužila je kao dobra proba za Nigeriju, a saznanja će biti primijenjena u prvoj utakmici. Ćorluka je imao problema sa ekstremno brzim Maneom protiv Senegala, stoga bi se Dalić mogao odlučiti za brže igrače kao Vida i Lovren, a Ćorluka ionako nije potpuno spreman.

Nigerijci će pojačano napadati naš lijevi bok, gdje je Strinić koji zauzima našu tradicionalno najslabiju točku. Da je tu Borna Sosa, možda bi stvari bile malo drugačije, ali što je tu je. Do utakmice je još nekoliko dana i biti će vrlo zanimljivo pratiti razvoj događaja.

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...