Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

Dominantna igra u Osijeku potvrda je dobrog rada na pripremama

Bez obzira na činjenicu da su i Rijeka i Hajduk ostvarili visoke pobjede na otvaranju prvenstva, ona Dinamova ima najveću težinu. Ostvarena je na jednom od najtežih gostovanja u ligi, kod vrlo jakog kluba koji pretendira biti drugi na kraju i sve to nakon zimske pauze, dakle bez pravog natjecateljskog ritma.

Gradski vrt oduvijek je teško mjesto za uzeti bodove, bilo je tako i u vrijeme kada je Osijek bio puno slabiji, a pogotovo je teško danas kada su Slavonci među četiri najjače momčadi lige.

Također, bez obzira na to što Dinamo ima veliku prednost na tablici, nekakav kiks ne bi dobro sjeo uoči derbija s Hajdukom i nastavka teškog rasporeda.

U tim okolnostima momčad je pokazala karakter, a po običaju najbolji je bio sjajni Soudani koji je golom i asistencijom “usmjerio vodu na Dinamov mlin“.

Prvi pogodak klasično je remek-djelo kada je iskosa, iz prve pogodio loptu slabijom desnicom i donio vodstvo. Drugi pogodak nije ništa manje impresivan, jer je lažnjakom “povaljao“ braniča, pogledao i elegantno, opet desnom nogom, servirao povratnu loptu Ademiju.

Do kraja utakmice u strijelce su se još upisali Olmo i opet Ademi, ali i Osijek je popravio ukupan dojam golovima Grezde i Bobana.

Spomenimo i Livakovića koji je pri rezultatu 0-0 skinuo zicer Grezdi i time spriječio šok na samom početku.

U utakmicu je trener Cvitanović ušao sa klasičnih 4-2-3-1 gdje su defanzivne osigurače u sredini igrali Doumbia i Ademi, a ispred njih bio je Nikola Moro.

Čini se da je to dobra taktika za teža gostovanja jer daje momčadi čvrstoću, a onda Soudani i Olmo lišeni obrambenih zahtjeva mogu pružiti svoje najbolje predstave.

Što se obrane tiče, stoperski par bili su Benković i Lešković koji su korektno odradili posao, a vjerujem da će tijekom dodatnog uigravanja u budućnosti biti još i bolji.

Dinamo idući vikend igra vječni derbi protiv Hajduka. Iako je prednost na tablici ogromna, motiva neće nedostajati, a ukoliko bude lijepo vrijeme tribine bi mogle biti pune.

Od dolaska Kopića Hajduk igra osjetno bolje i u Maksimir stiže izrazito motiviran da se dokaže kod vodeće momčadi prvenstva.

S druge strane, Dinamo u ovoj sezoni ne zna za poraz i također igra već duže vrijeme na visokoj razini, pa slijedom toga možemo očekivati pravi spektakl.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...