Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Rezime nastupa u grupnoj fazi Premier League International Cupa

M. Cvitanović: Ovo je pokazatelj koliko je naš klub ispred drugih klubova

Dinamo II na pobjednički je način zaključio 2016. godinu. U koljevci nogometa, na Otoku druga momčad Plavih pod vodstvom stratega Cvitanovića uspjela se plasirati u četvrt završnicu nakon pobjede protiv Chelseaja (1:0) te Feyenoorda (3:0). Trener Mario Cvitanović osvrnuo se na tjedan u Londonu te zaključio mnogo pozitivnih stvari.

Dinamo II je u skupini D Premier League International Cupa osvojio ukupno sedam bodova, i to bez primljenog pogotka u sve tri utakmice (Swansea City, Chelsea i Feyenoord). Kakva je zaključna ocjena nakon grupne faze? - Nije bilo loše, pokazali smo da imamo kvalitetu i da se možemo nositi s europskim klubovima. Bitno je da su dečki prepoznali važnost, da su dali sve od sebe i da su djelovali kao cjelina. Kao takva, momčad je izbacila pojedince, zapravo ih je sve izbacila jer su svi bili dobri. Čestitam im na tome. To im je nagrada za ovaj kraj sezone, za mukotrpan rad koji su pružili i zaslužili su odmor prije priprema i ono što je pred nama na proljeće.

Igrači su tijekom boravka u engleskoj prijestolnici isticali kako bi s ovakvim natjecanjima i podražajima brže stasali i bili bolji igrači. Kakva je zapravo razina ovog natjecanja u, recimo, komparaciji s 2. HNL? - Ovo se ne može usporediti s 2. HNL jer su to mlađi igrači nego što je to praksa u domaćoj ligi. Ovo su sve igrači koji su maksimalno stari do 21 godine (uz pravilo o tri igrača starijih od 23 god.), dok u 2. HNL ima mnogo momčadi koje su starije. Uz to, ovdje se momčadi žele nadigravati, nogomet je brži, jednostavniji, svrsishodniji i zapravo je to na neki način dobro za nas da vidimo na kojoj su razini trenutno naši mladi igrači u europskim okvirima

Premier League International Cup ipak je pozitivno iskustvo za igrače? - Sigurno da je pozitivno. Svaka međunarodna utakmica je pozitivna, svaka nova situacija daje novo iskustvo. Mi smo spoznali što znači igrati čvršći, brži i agresivniji nogomet i koliko zapravo moraš biti discipliniran u svim segmentima. Ovo je dobar pokazatelj koliko je naš klub ispred drugih klubova upravo u tom segmentu razvoja mladih igrača. Vidimo kakve oni imaju uvjete, kakvi su to kampovi, kakva su to ulaganja, a mi proizvodimo opet puno više igrača nego oni. To je definitivno jedan plus za nas u klubu, za čitav klub i čestitam svakom u klubu, od uprave do nogometne škole jer prepoznaju i znaju stvoriti mlade igrače te na koji način biti konkurentan i tržišno isplativ u europskim okvirima.

Spomenuli ste disciplinu kao bitnu komponentu nogometa. Upravo je u ove dvije utakmice momčad djelovala vrlo disciplinirano, pogotovo u taktičkom aspektu. To je pogotovo bilo izraženo protiv Chelseaja gdje je momčad odigrala besprijekorno u defenzivnom segmentu igre. - Protiv Chelseaja smo jako dobro djelovali, a djelovali smo i protiv Feyenoorda dobro. Međutim imali smo jedan prazan hod od 20 minuta igre gdje su vidjeli kad nisu pravi i svjesni su bili toga koliko im problema protivnik može stvoriti. Ali onda kad jesu pravi, onda oni mogu biti dominantni i mogu diktirati ritmove na terenu. Nama je nedostajalo u nekim segmentima malo mirnoće, malo boljeg prepoznavanja situacija, ali na tome trebamo raditi i to se isto tako dobiva iskustvom i kvalitetom. Moramo težiti tome da budemo još bolji, da budemo kvalitetniji uz ovaj kadar koji posjedujemo. 

Prva figura ovog puta u London zasigurno je centarfor Filip Mihaljević. Ne samo da je u dvije utakmice postigao je tri pogotka, već je odigrao na visokom nivou. - Odigrao je jako dobro ovo natjecanje. Doduše imam neke sitne zamjerke na 2. HNL, međutim ovdje je pokazao kakav on zapravo može biti i da sam s pravom u nekim situacijama ljut na njega. Najbolji je strijelac druge momčadi, definitivno može, to je pokazao kroz ovo natjecanje i želim da ovaj nivo igre prebaci isto tako i u 2. HNL

Protiv Feyenoorda je u seniorskoj konkurenciji debitirao Bartol Franjić, inače kapetan Dinamovih kadeta. Primjer Franjića, i predstavljanje novih igrača još je jedan pozitivan segment ove londonske priče. - To je naš cilj i to je naša politika. Poveo sam ga na put da ga zapravo upoznam s obzirom da ga nisam trenirao. Želio sam osjetiti njega kroz ovaj period i odgovorio je upravo kako svaki mladi igrač treba odgovoriti. On će definitivno biti u fokusu, htio bi da što više bude u juniorskom kadru ili kod nas. Sigurno se radi o jednom velikom potencijalu koji on to neosporno prikazuje, međutim treba nastaviti raditi. Vidi se da je još uvijek mlad, ali s dobrim radom, s malo žešćom konkurencijom on će sigurno napredovati. Zadovoljan sam s njim.

Za kraj, kakve dojmove glavni trener nosi iz Londona? - Ovo je super iskustvo, super kruna i završetak polusezone. Žao mi je što je to došlo na kraju godine i samo dvije odigrane utakmice. Da se igra više međunarodnih utakmica profitirali bi igrači. Ali, svjesni smo da zbog kalendara i velikog broja utakmica ne možemo toliko igrati. Sve u svemu ovo je izvanredno iskustvo za sve igrače, za nas kao trenere da vidimo zapravo u kakvim okvirima funkcioniraju i rade drugi klubovi i na koji način oni postavljaju svoju igru i svoju politiku prema van. To je sigurno škola za igrače a isto i nama jako dobro iskustvo iz kojeg neke stvari možemo prenijeti, na neki način vidjeti gdje smo mi u svemu tome. Sretan sam zbog toga i mislim da smo mi kao klub definitivno na jednom dobrom putu i na jednoj dobroj liniji te se to prepoznaje u Europi. Naši igrači su cijenjeni, traženi i na kraju krajeva skupi stoga što imaju kvalitetu i što ostvaruju rezultat - završio je trener Cvitanović svoj 'rezime' grupne faze Premier League International Cupa.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...