Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

Novo slavlje uoči reprezentativne pauze

Dinamo je nastavio sa fantastičnim igrama u ovoj sezoni. Zaista već dugo vremena nismo gledali ovako dobre predstave, jer iako je bilo i prethodnih godina sjajnih igara pod Zoranom Mamićem i Vahidom Halilhodžićem, dojma sam da ova momčad Nenada Bjelice djeluje najzrelije.

Igra se momčadski, nema neke zvijezde koja “iskače”, već je tu puno sjajnih igrača poput Gavranovića, Olma, Hajrovića, Oršića, Ademija, Teophilea i ostalih.

Osim što momčad sjajno igra u Europi, odlično stoji i u prvenstvu, pa trenutno prednost ispred drugoplasiranog Osijeka iznosi četiri boda, a Rijeka i Hajduk već ozbiljno zaostaju, dok su Lokomotiva i Gorica ove godine pri vrhu.

Osim toga, trener Bjelica pametno odmara igrače nakon europskih dvoboja, pa u prvenstvu igraju neki drugi, nominalno pričuvni, igrači. Oni na taj način ostaju u natjecateljskoj formi i spremi su uskočiti u svakom trenutku.

Slična je bila situacija i protiv Rudeša kada su na klupi ostali Hajrović i Olmo, a Budimir i Gavranović zaigrali su zajedno u napadu, što nije često slučaj, jer Dinamo obično igra sa jednim napadačem i dva ofenzivna krila.

Obzirom na dva klasična napadača, momčad je uravnotežena i sa dva klasična zadnja vezna, koji također rijetko zajedno igraju, Ademijem i Šunjićem.

Sa takvom širinom kadra užitak je kombinirati, pa je tako Budimir vrlo brzo načeo domaćine nakon proigravanja Gavranovića. Gol nije slavio, kako i priliči, budući da je Rudeš njegov bivši klub.

Za povećanje vodstva opet se pobrinuo Budimir, ovog puta glavom. Loptu je, kao i obično, sjajno nabacio Poljak Kadzior, a Budimir se u stilu Mandžukića, samo naklonio.

Akcija za treći gol očito je uvježbana, radilo se o duplom pasu sa preskakanjem i ispalo je sjajno. Kadzior dodaje za Gavranovića, koji preskače loptu i utrčava u kazneni prostor, Šunjić mu je odmah daje dijagonalno i tu je cijela obrana ispala. Gavranović je zatim nesebično poslužio Rrahmanija koji je zabio za visoko slavlje.

Mora se reći da je Dinamo maestralno odradio proteklo natjecateljsko razdoblje, jer situacija na oba fronta djeluje obećavajuće. Sada slijedi prvenstvena stanka i dvije utakmice reprezentacije koje ćemo pratiti. Prvo ide repriza polufinala SP-a protiv Engleza, a onda i prijateljska utakmica sa Jordanom.

U međuvremenu zaliječit će se neki igrači, a vjerujem da će se trener i stručni stožer odmah pozabaviti idućim europskim suparnikom, Spartakom iz Trnave.

 

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...