Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

Poraz kao motiv za novi uzlet

Hrvatska je teško stradala protiv Španjolske na otvaranju Lige nacija, ali rezultat od 6:0 ipak ne pokazuje stvarno stanje na terenu.

Naime, Hrvatska je bila ta koja je ušla u utakmicu bolje, diktirala tempo, promašivala prilike i onda bila kažnjena. Da je Santini zabio ogromnu priliku pri 0:0, bila bi to druga priča. Rekao bih da je baš tih početnih 20-ak minuta preslik onoga što mi možemo.

Nažalost, nakon naših promašaja, Španjolci su poveli brzo, a nakon toga ekspresno zabili još dva pogotka i povratka više nije bilo. Nakon utakmice izbornik Dalić nije isijavao defetizmom, već je govorio da se svaka utakmica mora ozbiljno shvatiti i da smo se ispuhali.

To je i logično, jer onakav rezultat ostaje za sva vremena, a ovaj poraz nema neke teže posljedice osim lošeg dojma i rasprodaje ugleda. EURO 2020. ne bi nam trebao izmaknuti, a dotada zaista ne treba dečkima previše prigovarati, jer su nas zadužili za sva vremena.

Ipak, u analizi dvoboja treba istaknuti neke stvari. Santini će jako teško zamijeniti Mandžukića i tu izbornik može eventualno tražiti neke alternative. Isto se može reći i za vratara Kalinića koji ne ulijeva sigurnost, pa bi možda Livaković mogao dobiti priliku?

Isto tako, u izostanku Lovrena mogao bi i Benković u budućnosti dobiti priliku, pogotovo jer obrana nije bila na razini.

U cijeloj priči treba istaknuti i voljni moment. Španjolci su bili izrazito nabrijani nakon razočaravajućeg prvenstva, a naši su dobro ušli u susret, ali nakon zaostatka nisu se mogli vratiti. Upravo je vraćanje iz minusa bio “trademark” naših u Rusiji, ali protiv Španjolaca nisu to uspjeli ponoviti, što pripisujem golemom psihofizičkom pražnjenju.

Neće se dugo čekati na popravni, jer Englezi relativno brzo stižu na Rujevicu. Dotad će se analizirati poraz i tražiti nove opcije, a kada i Španjolci stignu na uzvrat čekat će ih neka nova Hrvatska.

 

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...