Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Nogomet za prijateljstvo na prvenstvu u Rusiji

Vlaho i Eldar ostvarili zapažen rezultat u Moskvi

Na završnom turniru projekta Nogomet za prijateljstvo u Rusiji, koji organizira Gazprom, ekipa sastavljena od Hrvata, Urugvajaca, Talijana, Turkmenistanaca, Zambijaca, Rusa i predstavnika Nove Kaledonije ostvarila je zapažen rezultat. Od 38 ekipa, sastavljenih od djevojčica i dječaka iz čak 211 zemalja, pobijedili su 2 utakmice i 1 neriješeno te kao prvi u skupini prošli u četvrtfinale, gdje su u vrlo napetoj utakmici ispali s rezultatom 2:1.

Hrvatsku u Rusiji predstavljaju dvojica hrvatskih nogometaša, Eldar Mešić i Vlaho Lučić, mlade nade zagrebačkog Dinama. 

Eldar Mešić je u ekipi igrao obrambenu poziciju, a nakon utakmice je posebno nahvalio srdačnost Urugvajaca i Talijana, s kojima su se naši ambasadori najviše sprijateljili.

„Ovo mi je stvarno super iskustvo i jako sam sretan što sam baš ja dobio priliku predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem projektu Nogomet za prijateljstvo. Nakon tri dana treninga i edukacija u kampu, igrali smo turnir. Prošli smo skupinu, zadovoljan sam našom igrom, a u četvrtfinalu su protivnici bili jači. Tako je to u sportu“, istaknuo je mladi nogometaš Eldar Mešić.

Njegov kolega iz nogometne škole GNK Dinamo, Vlaho Lučić, sudjelovao je u pripremi momčadi te je na tren postao sportski novinar i komentator te pritom odradio odličan posao.

Upoznali smo prijatelje iz cijelog svijeta. Na tren sam postao novinar i to mi je dosta fora, ali bi u budućnosti ipak radije bio nogometaš. Želja mi je jednog dana postati kao Zlatan Ibrahimović, a volio bih zaigrati u Arsenalu“, rekao je Vlaho Lučić.

Završni nogometni turnir održao se u luksuznom kampu ruskog prvaka Lokomotiva iz Moskva, a 12-godišnji dječaci i djevojčice bili su udruženi u čak 38 međunarodnih Timova prijateljstva. Na šestom izdanju turnira sudjelovalo je više od 1.200 sudionika, a atmosfera u Moskvi prštala je veseljem, zajedničkim navijanjem i fair playjom.
Od 9. do 11. lipnja održan je i Međunarodni kamp prijateljstva gdje su pod vodstvom mladih trenera i poznatih nogometaša održani treninzi koji su pomogli mladim nogometašima da se međusobno upoznaju, razrade timske taktike i pripreme za nogometni turnir.

Nakon vrlo uspješnog turnira, naši nogometaši nastavljaju svoju avanturu u Rusiji. U srijedu će sudjelovati na Međunarodnom forumu prijateljstva na kojem će zajedno s ostalim predstavnicima iz svih krajeva svijeta dijeliti svoje običaje, kulturu i navike iz Hrvatske.
No, ipak se najviše vesele otvorenju Svjetskog prvenstva koje će imati priliku gledati zajedno sa još 80 tisuća gledatelja, uživo iz sportska arene Lužniki. U Hrvatsku se vraćaju u petak 15. lipnja, bogatiji za lijepo iskustvo i nove prijatelje koje će zasigurno zauvijek pamtiti.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...