Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Glavni trener Nikola Jurčević

Želim uspjeti u Dinamu i ostvariti zadane ciljeve

Na press konferenciji na stadionu Maksimir u utorak, 13. ožujka javnosti je predstavljen novi glavni trener prve momčadi Nikola Jurčević.

Novog stratega modrog kluba predstavio je predsjednik Uprave kluba Igor Kodžoman: - Ovom prigodom zahvaljujem Mariju Cvitanoviću na predanom radu i ostvarenim rezultatima. Zatekla nas je rezultatska kriza, ni rezultat ni igra nisu bili ono što smo željeli. Kao odgovorna uprava napravili smo promjene i tijekom vikenda razmišljali smo o novom treneru te smo vrlo brzo usuglasili s trenerom Jurčevićem da preuzme tu funkciju. Poznat je mnogima kao igrač i kao trener i on je najbolji izbor za trenera. Ugovor smo potpisali do 30. lipnja 2019. godine. Ambicije kluba su i dalje veliki, to je dupla kruna ove godine i grupna faza europskih natjecanja - izjavio je predsjednik Uprave. 

Nikola Jurčević potpisao je ugovor do ljeta 2019. i izrazio sreću i zadovoljstvo novom funkcijom: - Ovo je poseban trenutak, nakon toliko godina ponovno na Maksimiru kao trener. Hvala klubu na povjerenju i bivšem treneru koji je napravio dobar posao. Pun sam elana, energije, ambicije i želje da uspijem ispuniti klupske ciljeve. U ovom trenutku najvažniji su igrači, da ih psihološki podignemo. U kratkom roku, cilj je poduzeti sve da u subotu pobijedimo, i kasnije da ostvarimo zadane ciljeve. Ovo je klub moje mladosti, želim ovdje uspjeti, napraviti posao za klub, za momčad i za sebe - započeo je novi glavni trener. 

O ponudi Dinama? - Kad me Dinamo zvao nisam imao dileme, takva ponuda se ne propušta te sam je prihvatio sa srcem. Moja želja je bila da radim kao glavni trenera, tinjala je u meni ta želja. Razgovarao sam s dosta ljudi u kluba, osjetio sam povjerenje, sve je prošlo u pozitivnim tonovima uz optimizam da bi mogao napraviti i ostvariti zadane ciljeve. Nije bilo prepreka i nesporazuma. 

Hoće li biti zahtjevan proces prebacivanja u ulogu glavnog trenera? - Godinama sam bio u timu Slavena Bilića, imao sam veliku ulogu u tom timu, vodio i radio sam treninge u principu kao i glavni trening. Razlika je bila u funkciji. Sada je razlika što kompletnu ulogu i odlučivanje preuzimam ja. Dio sadašnjeg stručnog stožera ostaje, postoji mogućnost da se pojave nova lica i da kompletiramo stručni stožer. Mom timu priključili su se Miljenko Rak i Leonard Sovina i vjerujem da ćemo naposljetku složiti pravi stručni stožer.

Razlika između engleskog i hrvatskog nogometa i faza prilagodbe? - Pratio sam hrvatski nogomet i upoznat sam sa situacijom. Svjestan sam razlika u kompletnom ambijenti i načinu ponašanja, poznajem hrvatski ambijent i neće biti problema s adaptacijom.

Kako probuditi igrače nakon zadnjih rezultata? - Svaka promjena trenera donosi šok terapije, pokušavamo igrače psihološki ohrabriti samopouzdanjem, da izgube grč. To je kratkoročan plan, te nakon Rudeša imat ćemo dosta vremena da posložimo odnose koji su bitni za trenerski dio. Okrećemo se ciljevima, da osvojimo prvenstvo i kup. Dinamovi ciljevi su uvijek visoki, nema puno vremena, toga sam svjestan. 

Sustav igre? - Aktualni kadar diktira i sustav igre Dinama. Presudno je kako će igrači reagirati. Također, problem je što nemamo dovoljno gledatelja na utakmicama, i ovim putem ih pozivam da se vrate na Maksimir, da pomognu klubu i da se zajedno veselimo novim uspjesima. 

Slaven Bilić vam je čestitao na novom poslu? - Čuo sam se s Bilićem, zaželio mi puno sreće i na mom mjestu bi prihvatio taj izazov. Sretan je zbog mene. U ovom trenutku naši putevi su se razišli, i potpuno je deplasirano da pričam o nastavku suradnje sa Slavenom. U mojim mislima jedino sada postoji Dinamo, ovo mi je prilika života da se vratim na nogometnu scenu kao prvi trener. Moj odnos sa Slavenom je fantastičan, bilo je to nevjerojatno nogometno iskustvo, raditi u Engleskoj, Rusiji, Turskoj...

O navijačima? - Moja želja je da imamo dobro popunjen Maksimir, da navijači navijaju za svoj klub, da podržavaju momčad i bit ćemo puno jači s njima. Ne mogu ulaziti u polemike, cilj mi je da se isključivo bavim trenerskim poslom, da u sportskom segmentom budemo što bolji, i da ne razmišljamo o stvarima koje nisu u našoj domeni. 

Što ćete donijeti napretku igri Dinama? - Mogao bi reći kakav Dinamo želim gledati, da je to atraktivan, brz, efikasan. Za takvo nešto će trebati vremena, prvo se okrećemo idućoj utakmici koju moramo dobiti. Pred igrače ću staviti zahtjeve kako želim da izgledamo, ali prerano je da pričamo preduboko o toj temi. Bit ću iskren i tako ću komunicirati s igračima. Imamo veliki broj mladih i talentiranih igrača, međutim mene samo zanima da prezentiraju svoje kvalitete na terenu. Nema garancije da će netko sigurno igrati u prvom sastavu. Osnovna stvar je napraviti timski duh, da igrači žive za klub, momčad, bez negativnosti. Da svi igrači rade na svom maksimumu. Pojedinačno o igračima ne mogu govoriti dok ne vidim situaciju na treninzima. 

Koji su treneri utjecali na vaša razmišljanja? - Mene su trenirali svi najcjenjeniji hrvatski treneri. Od Zebeca, Blaževića, Ivića, Šuška... Svi koji kotiraju kao legende bili su mi treneri. Oni su bili mog nogometnog školovanja i razmišljanja.  

Osjećate li pritisak zbog visokih ambicija? - Jasno da je Dinamo klub gdje su ciljevi uvijek visoki. Zahtjevi su mnogobrojni, od osvajanja trofeja, stvaranja novih igrača, lijepe igre, europskog iskoraka. Koliko su oni realni, vidjet ćemo. Pokušat ću napravi sve da to realiziram. Za mjesec dana slika o ambicijama bit će mi realnija, te ćemo na ljeto imati realnu sliku. 

Usporedbe na prvi mandat u Dinamu? - Puno je vremena prošlo, druga su vremena, u to vrijeme bio sam vrlo mlad trener. Vrijeme u kojem se dosta toga promijenilo oko kluba, u nogometu, u opširnosti stručnih stožera, Bez obzira na to, ovdje se osjećam u svom ambijentu, nikad nisam izgubio sponu s Dinamom i hrvatskim nogometom. 

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...