Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Konferencija za medije

Veseli nas to što će Maksimir biti pun

Glavni trener Dinama Nenad Bjelica i igrač Ivan Šunjić iznijeli su na konferenciji za medije svoja očekivanja od utakmice Dinamo - Fenerbahce.

Tko će biti prvi golman za europske utakmice? - Odlučio sam tko će igrati utakmicu, međutim imam dva golmana vrhunske kvalitete. Oba naša golmana pokazali su veliku kvalitetu ove sezone i neposredno pred utakmicu ću odlučiti tko će braniti - započeo je Bjelica. 

Kakav je Fenerbahce protivnik? - Radi se o vrhunskoj momčadi, s vrhunskim nogometašima, trenerom i vrhunskom tradicijom. Možda nisu imali perfektan početak sezone u turskom prvenstvu, ali to ne znači da nisu vrhunska momčad. S druge strane, mi smo solidno započeli sezonu, zadovoljni smo s 13 utakmica, ali uvijek možemo bolje. Nadamo se da ćemo u sutrašnjoj utakmici pokazati više nego u prošloj europskoj utakmici - nadodao je glavni trener.

Kakvo je stanje s ozljedama? Ademi? Leovac? - Leovac i Ademi neće biti spremni za utakmicu, nećemo riskirati s njima jer nisu sto posto spremni. Za mene to nije problem, iz razloga što kadgod je Šunjić zamijenio Ademi, odigrao je na vrhunskom nivou, odigrat će i sutra veliku utakmicu. 

Koji su nedostaci Fenerbahcea? - Vidio sam momčad koja ima veliku individualnu kvalitetu, igrače koji mogu u svakom trenutku iznenaditi i riješiti sami utakmicu. Njihovi igrači igrali su na visokom nivou, o momčad koja na listi nema Soldada sve govori. Pokušat ćemo sve eventualne nedostatke iskoristiti u našu korist. 

Trener je nadodao kao stručni stožer nije još upoznao igrače s Fenerbahceom, te nadodao o važnosti utakmice: - Najvažnija utakmica karijere bila mi je protiv Young Boysa, sada je to protiv Fenerbahcea. Međutim, pripremamo se kao za svaku drugo utakmicu. Sutra imamo sastanak, ručak, poslijepodnevni odmor i utakmicu navečer. I, ja kao trener, i Ivan kao igrač, vjerujem da ćemo do imati još većih utakmica u našim karijerama. 

Čime ste zadovoljni, u kojem segmentu igre vidite napredak? - Svi koji prate Dinamo uočili su da imamo problem s realizacijom. U prijašnjim utakmicama stvorili smo jako puno šansi, ali nažalost bili smo neefikasni. Pred ovu utakmicu nismo trenirali završnicu, da promijenimo stvari i da igrači budu malo gladniji. Nadam se da će svi naši ofenzivni igrači biti raspoloženiji u odnosu na zadnje utakmice. 

Ova skupina zvuči prolazno, može li Dinamo do europskog proljeća? - Nismo još napravili ni prvi korak, sutra želimo napraviti taj prvi korak i osvojiti tri boda, ali ni ta tri boda neće biti dovoljna. Imamo dobru momčad, koja je kompaktna, gladna uspjeha, s puno mladih igrača i iskusnih koji ih vode. Imamo i dobru atmosferu u gradu i odličnu u klubu. To su sve preduvjeti za proljeće u europskim natjecanjima. Ali moramo napraviti prvi korak, osvojiti tri boda. Morat ćemo dalje nastaviti raditi i u svakoj idućoj utakmici tražiti tri boda - završio je trener Bjelica. 

Defenzivni vezni Ivan Šunjić ove sezone odigrao je već 12 utakmica, ima li tremu i pritisak pred Fenerbahceom i je li ovo najveća utakmica dosadašnje karijere? - Da, sigurno je ovo najveća utakmica moje karijere. Spreman sam, nemam treme i jedva čekom da počne. 

Koliko je lakše igrati pred mnoštvom gledatelja? - Čuli smo da je zanimanje za utakmicom veliko, to je veliki motiv i dodatni impuls za nas. Pun Maksimir nas sve zajedno veseli. 

Trener je izjavio kako ste opravdali njegovo povjerenje, motivira li vas to? - Sigurno da je to lijepo čuti, no na meni je da to opravdam svaki dan i svaki trening svojim pristupom - završio je Šunjić.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...