Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Salzburg – Dinamo 1:0

Austrijanci slavili pogotkom s „bijele točke“

Photo by: PIXSELL

Pritisak Austrijanaca u drugom dijelu, trenutak nepažnje i olako dosuđeni jedanaesterac u korist domaćina usmjerili su utakmicu u kojoj je Salzburg u 3. kolu E skupine Lige prvaka svladao Dinamo s 1:0.

Josip Drmić u 81. je minuti propustio veliku priliku za izjednačenje. Bio je posve sam pred domaćim vratarem, gađao sa sedam metara s lijeva, ali Salzburgov čuvar mreže, Philipp Köhn, uspio je spriječiti naoko siguran pogodak. Eruptirao je plavi dio navijača u četvrtoj minuti sučeve nadoknade vremena kad je Drmić, nakon ubačaja Martina Baturine, zatresao mrežu, ali ipak je bila riječ o – zaleđu.

Nakon tri odigrana kola plavi imaju tri boda, a sljedeće iskušenje slijedi u utorak, 11. listopada, kad će se ponovno sučeliti ove dvije momčadi, ali ovaj put na maksimirskom travnjaku.

Domaće je u vodstvo doveo Noah Okafor u 71. minuti iz jedanaesterca kojeg je olako dosudio latvijski sudac Andris Treimanis. Na dugu loptu upućenu u Dinamov kazneni prostor trčali su Moharrami i domaći lijevi bek, iskusni kapetan Andreas Ulmer. Maksimirski ga je branič pritom dohvatio desnom rukom što je sudac ocijenio kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Salzburg je pokušao krenuti napadački, s jasnim ciljem što bržega i jačeg probijanja Dinamovih redova, dakle u skladu sa svojim već ustaljenim stilom, ali tu ipak nije bilo siline, Dinamov je trener Ante Čačić u prvom dijelu postavio čvrsti bedem koji je odolijevao iskušenjima, a Zagrepčani su povremenim spretnim vezovima kreirali i neugodne situacije na polovici domaćih.

PRILIKE KROZ CIJELI SUSRET

Uostalom, Josip Mišić u 7. je minuti silovito potegnuo s 20 metara, lopta je letjela pod samu gredu, ali je vratar Köhn paradom uspio izbiti u korner. Zaprijetili su plavi i u 13. minuti kad je Bruno Petković svojim poznatim elegantnim dubinskim pasom podvalio loptu u for za Luku Ivanušeca, koji je nadirao s lijeva, vješto prihvatio, namjestio se na udarac, ali po sredini, u vratara...

Četiri minute kasnije mladi hrvatski reprezentativac u Salzburgovim redovima, Luka Sučić, probio je lijevu stranu, Dominik Livaković uspio odbiti, a na loptu posve iskosa u petercu natrčao Okafor i pogodio vanjski dio mreže. Opasno je s te iste, lijeve strane, bilo i u 23. minuti kad je Ulmer dvaput uzastopno torpedirao loptu u blok, prvo se ispriječio Kevin Theophile, a potom i kapetan Arijan Ademi.

Upravo je ovaj Dinamov dvojac bio akter u dvjema sljedećim prilikama plavih. Nakon što je Mislav Oršić u 32. minuti zavrnuo iz slobodnoga udarca s desne strane, Theophile je u gužvi pred Salzburgovim vratima imao loptu „namještenu na volej“, ali nije ju uspio dobro zahvatiti. Četiri minute potom Moharrami je ubacio s desna, a Ademi glavom poslao loptu preko gola.

Domaći su nadomak vodstva bili u 55. minuti kad je, nakon ubačaja iz kuta, Benjamin Šeško glavom s četiri metra loptom pogodio Livakovića, i to u glavu...

Tri minute potom zaiskrilo je na drugoj strani kad je Petković efektno proslijedio ulijevo u for Robertu Ljubičiću, a on ju lansirao visoko preko gola.

Plavi će svoju priliku za pozitivan rezultat protiv Salzburga tražiti na Maksimiru idući tjedan u utorak uz veliku podršku s tribina. Hvala navijačima koji su glasno bodrili Dinamo i večeras na gostovanju u Austriji.

 

Salzburg, 5. listopada 2022.

Liga prvaka, skupina E, 3. kolo

Salzburg – Dinamo 1:0

Salzburg Arena

Salzburg: Köhn – Dedić, Solet, Pavlović, Ulmer (80. Wöber) – Capaldo, Seiwald, Kjaergaard; Sučić (90+2. Gourna-Douath) – Šeško, Okafor (80. Adamu)

Trener: Matthias Jaissle

Dinamo: Livaković – Moharrami (80. Bočkaj), Theophile (76. Drmić), J. Šutalo, Perić, Ljubičić – Ivanušec (87. Baturina), Mišić, Ademi, Oršić (80. Špikić) – Petković

Trener: Ante Čačić

Sudac: Andris Treimanis

Strijelac: 1:0 Okafor (71. - 11 m)

Copied!