Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Varaždin – Dinamo II 1:1

Barišićev pogodak za bod u Varaždinu

Photo by: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

U zanimljivoj i atraktivnoj utakmici nogometaši Varaždina i Dinama II odigrali su 1:1 u ogledu 6. kola Druge HNL. Zagrepčani su u vrlo dobrih prvih pola sata kontrolirali igru, stvarali prilike, propustili postići vodeći pogodak da bi u smiraju prvoga dijela domaći „okrenuli vagu na svoju stranu“ i u samo nekoliko minuta prvo pogodili vratnicu, a potom i mrežu.

Maksimirski je vratar Mislav Zadro prvo obranio neugodan udarac Leonarda Vuka s desetak metara. Odmah je potom Vuk zavrnuo s lijevoga krila, a Michele Šego u naletu s vrha peterca skrenuo loptu u suprotnu vratnicu. No, već u sljedećoj akciji, u 40. minuti, domaći su poveli. Opet je Vuk bio u središtu pozornosti, povukao je polukontru i efektno proslijedio loptu udesno za Agona Elezija koji je s dvadesetak metara pogodio suprotni donji kut.

Plavi su izjednačili na otvaranju drugoga dijela kad je, nakon dopadljive duge akcije s nekoliko preciznih i filigranskih dodavanja plavih, Fran Tomek vješto poslao loptu u sredinu za Bartola Barišića, on ju između suparničkih braniča spretno prihvatio na rubu kaznenog prostora pa s 14 metara pogodio sami kut.

Momčad trenera Igora Cvitanovića stvarala je prilike i u prvom dijelu dvoboja. Štoviše, Ante Crnac već je u 3. minuti s lijeve strane vješto utrčao u kazneni prostor, gađao s 15 metara, ali je vratar Matija Kovačić uspio spriječiti pogodak. Ubrzo je potom Filip Brekalo ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Crnac u skoku na vrhu peterca poslao malo preko gola.

Pljesak je zaradio i desni bek Dinama Matej Mamić kad je na sredini terena na desnoj strani, okružen četvoricom suparničkih igrača, izašao iz „klinča“ vještim tehniciranjem nogom, glavom, prsima... Izvukao se iz „gužve“ sa sedam spretnih dodira pri čemu lopta nije pala na tlo.

Sličnom je minijaturom i Ivan Šaranić u 33. minuti, driblingom pored četvorice, ušao u kazneni prostor, ali Kovačić je skrenuo loptu. Već je u sljedećoj akciji Dinamo bio nadomak pogotku. Jakov-Anton Vasilj projurio je desnom stranom, došao do peterca... Činilo se da je u tom trenutku mogao proigrati dvojicu suigrača koji su čekali loptu praktički pred praznim golom, ali se ipak odlučio na udarac, gađao bliži kut, kojeg je, dakako, varaždinski čuvar mreže spretno pokrio i skrenuo loptu u korner.

Na samom startu drugoga poluvremena Dinamov je vratar Zadro odbio loptu nakon što je snažno potegnuo Ivan Posavec. Kasnije je u obećavajućoj situaciji na desnoj strani nadomak petercu bio i varaždinski napadač Stjepan Igrec, ali je pogodio vanjski dio mreže.

S druge je strane dvaput zaprijetio Šaranić. Prvo je u 70. minuti gađao s 15 metara, a Kovačić skrenuo izvan igrališta, da bi u 78. vješto uletio u kazneni prostor i poslao loptu malo pored suprotne vratnice.

U završnim je minutama Ilya Chernyak spretno proigrao Tomislava Duvnjaka koji je „oršićevskim“ potezom, udarcem desnom nogom s lijeve strane, poslao loptu malo pored suprotnih rašlji. U sljedećoj je akciji i sam Chernyak silovito potegnuo, a Kovačić ipak uspio bekendirati loptu.

Plavima je ovo, nakon pobjede protiv Opatije s 2:1 u srijedu u Kranjčevićevoj, bio četvrti bod u dvije odigrane utakmice u četiri dana. Sljedeće iskušenje čeka ih ove srijede kad će u ranije odgođenoj utakmici 3. kola dočekati momčad Solina.

 

Varaždin, 19. rujna 2021.

Druga HNL, 6. kolo

Varaždin – Dinamo II 1:1

Stadion Varteks

Varaždin: Kovačić – Kolarić, Senić, Stolnik, Mekić – Teklić (83. Grgec), Lusavec (66. Topić); Vuk (55. Herrera), Elezi (83. Vugrinec), Posavec (55. Igrec) – Šego

Trener: Mario Carević

Dinamo II: Zadro – Mamić, Katinić, Milić, Brekalo – Duvnjak, Tomek; Šaranić (83. Kim H.), Vasilj (46. Svržnjak, 60. Rozić), Crnac (66. Rukavina) – Barišić (83. Chernyak)

Trener: Igor Cvitanović

Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

Strijelci: 1:0 Elezi (40.), 1:1 Barišić (49.)

 

Copied!