Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Istra 1961 - Dinamo 0:4

Fantastična golijada Plavih za korak do naslova

Photo by: Pixsell/Duško Marušić

Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo

Stadion Aldo Drosina, Pula, subota, 13.4.2019., 16:30h

NK Istra 1961 - GNK Dinamo 0:4 (0:2)

Suci: Dario Bel, Jerko Crnčić, Sanja Rođak-Karšić, Ivan Matić

Istra: Čondrić - Grujević (od 46. Franić), Julio, Rufati, Pavić - Lončar, Burić (od 74. Galilea) - Maicon, Iglesias, Regan (od 64. Fuentes) - Mierez

Dinamo: Zagorac - Stojanović, Theophile, Dilaver (od 77. Gojak), Rrahmani - Šunjić - Atiemwen (od 70. Petković), Ademi, Olmo, Oršić - Gavranović (od 70. Kadzior)

Žuti kartoni: Atiemwen, Šunjić, Theophile, Ademi, Rrahmani

Strijelci: 0:1 Ademi (21.), 0:2 Oršić (44.), 0:3 Olmo (65.), 0:4 Olmo (73.)

 

Igrači Dinama odlično su odradili gostovanje 29. kola HT Prve lige i na Aldo Drosini protiv Istre 1961 upisali zasluženu 4:0 pobjedu! Strijelci su bili Arijan Ademi, Mislav Oršić i Dani Olmo dva puta.

Plavi sada imaju 76 bodova, a susret Rijeka - Inter Zaprešić (19h) mogao bi već danas odvesti Dinamo do novog naslova prvaka (ukoliko Rijeka upiše poraz ili remi).

Trener Nenad Bjelica za Istru je pripremio sljedeći početni sastav: Na golu Zagorac, stoperi Theophile i Dilaver, na bokovima Stojanović i Rrahmani. Zadnji vezni Šunjić, a vezna linija Atiemwen, Ademi, Olmo i Oršić. Špica je od prve minute bio Gavranović.

Krenulo se čvrsto od prve minute, a Plavi su uvjerljivo dominirali travnjakom. S druge strane momčad Igora Cvitanovića nije imala gotovo niti jedan udarac na gostujuća vrata u prvom poluvremenu.

Dinamo je poveo već u 20. minuti kada se Oršić lijepo sjurio s lijeve strane, prošao svog čuvara i gurnuo u peterac do kapetana Ademija koji s par metara sigurno posprema loptu u mrežu domaćina za 1:0.  Deset minuta kasnije Olmo je pokušao iz veće udaljenosti, a vratar Čondrić je siguran. U 35. minuti mladi je Španjolac još jednom dobro primio loptu, dodao na drugu stativu do Stojanovića koji ipak nije uspio uputiti udarac u okvir gola.

U 38. minuti Oršić je gurnuo za Atiemwena koji je u punom trku krenuo prema kaznenom prostoru Istre, a onda u situaciji jedan na jedan s domaćim vratarem silovito nisku loptu poslao malo pokraj lijeve vratnice. Do kraja prvog dijela pucao je i Gavranović, ali pogodio je tek vanjski dio mreže.

I kad se činilo da će ekipe na odmor otići uz minimalnu prednost gostiju, u 44. minuti vidjeli smo sjajan solo prodor Oršića po lijevoj strani i ubačaj gotovo iz mrtvog kuta - ravno u mrežu Istre iza vratara Istre za 2:0 i novo slavlje Dinama! U drugom poluvremenu nastavili su igrači Dinama stvarati pritisak na domaći gol, ali imala je i Istra par izglednih situacija. Pokušaji Istre uglavnom su zaustavljeni u gostujućoj obrani, dok je Mierez iz slobodnog udarca pucao preko gola. Nisu se igrači trenera Bjelice zadovoljili s dva pogotka iz prvog dijela pa se mreža domaćina tresla još dvaput.

65. minuta susreta donijela je novi pogodak Plavih! Olmo je bio na više od 25 metara jako iskosa s desne strane, odlučio se na udarac na gol i zatim maestralno prevario Čondrića i zatresao suprotni kut za vodstvo 3:0. Niti deset minuta kasnije Dani se još jednom upisao na listu strijelaca! Stojanović je krasno prošao po desnoj strani i precizno gurnuo loptu u peterac za Olma koji ponovno trese mrežu Istre. Dinamo je tako u Puli uz zasluženu 4:0 pobjedu stigao do nova tri boda.


Nakon gostovanja kod Istre i tijekom povratka u Zagreb, modra delegacija čekat će rezultat susreta Rijeka - Inter Zaprešić (19h, Rujevica) o kojem ovisi hoće li Dinamo već danas matematički osigurati naslov prvaka Hrvatske.

Iduća je utakmica pred Plavima u petak, 19. travnja, kada odlaze na gostovanje u Koprivnicu kod Slaven Belupa (19:00h).

 

Copied!