Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Dinamo - Zorya Luhansk 1:1

Gavranović zabio u remiju sa Zorjom

Photo by: gnkdinamo.hr/Iva Cigrovskij

GNK Dinamo - FC Zorya Luhansk 1:1 (1:1)

Prijateljska utakmica, Belek, 21.1.2018.

GNK Dinamo: Livaković - Stojanović, Rrahmani, Lešković, Sosa - Doumbia, Ademi - Soudani, Moro, Olmo - Gavranović (drugo poluvrijeme: Horkaš - Stolnik, Rrahmani, Perić, Lecjaks - Muhar, Đurasek - Marin, Ćorić, Fiolić - Hodžić); Trener Mario Cvitanović

Strijelci: 1:0 Gavranović (10.), 1:1 Gromov (37.)

 

U drugoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Turskoj, momčad trenera Cvitanovića upisala je remi 1:1. Jedini je pogodak za Modre postigao Mario Gavranović.

Nakon što su prije nekoliko dana igrači Dinama upisali uvjerljivu 4:0 pobjedu protiv kazahstanskog Ordabasyja, ovoga puta protivnik je bio nešto teži. Ukrajinski prvoligaš dobro je parirao Modrima i zasluženo stigao do pogotka, ali i ovoga smo puta gledali zanimljiv susret prepun dobrih akcija.

Trener Cvitanović krenuo je u susret sa sljedećih početnih 11: Na golu Livaković, zadnja linija Stojanović i Sosa na bokovima te stoperi Rrahmani i Lešković. U sredini Doumbia i Ademi, prema naprijed Soudani i Olmo na stranama i u sredini Moro, dok je špica bio Gavranović. Pokazalo se to dobrim startom, s obzirom na to da je Gavranović već u desetoj minuti susreta zatresao mrežu Zorye i doveo Modre u prednost. Olmo je lijepo ušao po lijevoj strani u kazneni prostor protivnika, vratio loptu na liniju šenaesterca, a tamo Gavranović silovito nisku loptu poslao u suprotni kut za 1:0.

U 17. minuti još se jednom zatresla mreža Zorye, ali sudac je označio zaleđe ''strijelca'' Rrahmanija. Imali su i Ukrajinci svoje prilike, a Livaković je obranio čistu priliku u 27. minuti susreta kada je na vrijeme na nekoliko metara blokirao pokušaj. U 35. minuti vidjeli smo novu dobru akciju Dinama. Sosa je s lijeve centrirao, a Soudani pred golom stigao na loptu, međutim nije uspio pucati u okvir gola.

Par minuta kasnije Olmo je nezgodno vratio loptu prema vlastitom kaznenom prostoru, Doumbia i Rrahmani ostali su nemoćni, a Gromov se sjurio i zabio za 1:1.

Nastavak susreta donio je nove dobre situacije, ali niti jedna nije bila dovoljno dobra za pogodak tako da se mreže do kraja više nisu zatresle. Trener Modrih napravio je izmjene u drugom poluvremenu. Dinamo je izgledao ovako: Horkaš na golu, stoperi Rrahmani i Perić, na bokovima Stolnik i Lecjaks. U sredini su igrali Muhar i Đurasek, a prema naprijed mladi Marin, Ćorić i Fiolić. Špica je bio Hodžić.

Pokušavali su Fiolić iskosa s lijeve strane na prvu vratnicu kada je vratar Zorye uspješno obranio, a nešto kasnije Lecjaks je asistirao Ćoriću koji je s par metara pucao pokraj gola. Bila je to možda najizglednija prilika u drugom dijelu za Modre. U 63. minuti ponovno razigrani Ćorić, koji je nosio kapetansku traku, ovoga je puta dodao pred gol prema Hodžiću, ali protivnik je blokirao pokušaj.

U 69. minuti susreta ozlijedio se Marko Stolnik pa je Dinamo do kraja ostao s igračem manje. U posljednjih 20 minuta utakmice imao je mladi vratar Horkaš par odličnih obrana koje su spasile modru ekipu od gotovo sigurnih pogodaka Zorye. U 82. minuti kombinirali su Hodžić i Ćorić u kaznenom prostoru ukrajinske ekipe, ali lopta je ostala u bloku. Momčadi su na kraju dočekale sučev zvižduk uz rezultat 1:1.

Nakon drugog pripremnog susreta igrači Dinama imat će slobodan dan za odmor, a zatim se vraćaju obvezama. Pred njima su još tri pripreme utakmice, a prva iduća na rasporedu je u srijedu, 24. siječnja, u 11 sati po lokalnom vremenu (9 sati po hrvatskom vremenu). Protivnik Dinama bit će Šahtar.

 

Copied!