Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Mlade snage

Jakov Gurlica potpisao ugovor s Dinamom

Samo su mu dvije utakmice u prvoj momčadi trebale da pokaže svoj obrambeni, ali i napadački potencijal, da potvrdi svoju čvrstinu u defenzivnom bedemu i najavi visoki potencijal.

Mladi maksimirski branič Jakov Gurlica koji je 10. siječnja proslavio 19. rođendan potpisao je višegodišnji ugovor s maksimirskim klubom.

- Ovo je za mene ispunjenje najvećih želja. Iznimno sam sretan što je Dinamo prepoznao i nagradio moj trud i rad, nadam se da me u ovom klubu čeka još puno lijepih trenutaka, ali sad je na meni da nastavim raditi kao i dosad te da se i dalje dokazujem - rekao nam je raspoloženi Jakov nakon potpisivanja ugovora. 

Rođen je 10. siječnja 2004. u Zadru, ali je dijete Škabrnje. Do veljače 2015. godine igrao je za Škabrnju, potom godinu i pol dana proveo u momčadi Zadra gdje u tom kratkom razdoblju dobio i kapetansku vrpcu u uzrastu mlađih pionira.

U Dinamo je došao u ljeto 2016. s navršenih 12 godina, a zanimljivo je da je u tim prvim utakmicama u mlađim maksimirskim uzrastima imao i dvojicu suigrača s kojima je bio zajedno na netom završenim pripremama prve momčadi: Gabriel Rukavina i Luka Lukanić.

- S njima sam stvarno puno prošao. Naravno da smo se međusobno podržavali na tom putu, bodrili se i na kraju su se naši snovi ostvarili.

Ovoga je siječnja debitirao u dresu prvog sastava pod vodstvom trenera Ante Čačića i doista zablistao. U onih sat vremena koliko je proveo na terenu u svom premijernom dvoboju protiv Celja plavi nisu primili pogodak, a čvrsti je obrambeni bedem stvorio i u drugom pripremnom ogledu, u zagrebačkoj utakmici protiv ljubljanskog Brava. U oba je slučaja Gurlica zaigrao na mjestu desnoga stopera, a kako kaže Jakov, iskustvo koje je ondje skupio je neprocjenjivo.

- Pripreme s prvom momčadi su mi kao i svakom mladom igraču mnogo značile. One pokazuju da si na pravom putu i predstavljaju dodatnu motivaciju za nastavak karijere tako da je to bilo jedno neprocjenjivo iskustvo.

Štoviše, u objema je utakmicama mladi maksimirski branič pokazao i svoj ofenzivni potencijal izražen u skok igri. Protiv Celja je, primjerice, glavom lansirao loptu u gredu, ali je zato već u ogledu protiv Ljubljančana postigao pogodak. Nakon ubačaja Marka Bulata iz kuta Gurlica je glavom smjestio loptu u mrežu za vodstvo plavih.

- Sjajan je osjećaj zabiti gol u seniorskoj konkurenciji. Volio bih da je na toj utakmici bilo navijača jer bi onda trenutak bio još svečaniji, no svejedno će mi taj dan i ta utakmica ostati u posebnom sjećanju - zaključio je Jakov. 

Od srca čestitamo!

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Copied!