Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

FAVBET logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Mlade nade

Luka Vrbančić i Vito Čaić produljili ugovore s plavima

Svojim vještim igračkim manevrima uspješno „štite cjelovitost“ Dinamova veznog reda, istodobno predstavljaju čvrsti bedem pred naletima suparničkih akcija, a ujedno su i kreativci koji unose dašak finese i nogometnog vica u napadačkom dijelu. Obojica su s Dinamom bili dvostruki kadetski prvaci Hrvatske, a ove subote imaju priliku dohvatiti i pokal u juniorskoj konkurenciji. I obojica su ovoga četvrtka produljili ugovore s maksimirskim klubom. Dvojac darovitih vezista – Luka Vrbančić i Vito Čaić – parafirali su novu ugovornu obavezu s Dinamom.

Zajedno su s plavima osvojili naslove kadetskog prvaka 2021. i 2022. godine, a ove subote mogli bi podići i pokal pobjednika u juniorskoj konkurenciji za što im je potrebna pobjeda u zadnjem kolu u dvoboju protiv Osijeka u subotu u 11 sati na glavnom terenu maksimirskog stadiona.

Vrbančić je rođen 4. srpnja 2005. u Zagrebu, počeo je u Ponikvama iz zagrebačkih Gajnica, a u Maksimiru je u ljeta 2016. Već je debitirao za prvu momčad u prijateljskoj utakmici protiv Celja, 1:1, u siječnju ove godine na pripremama u Rovinju pod vodstvom trenera Ante Čačića, koji ga je regrutirao u kadar i u prvenstvenim utakmicama. Pritom ne računamo raniji nastup u ogledu dviju Dinamovih postava, “zlatni” protiv “bijelih”, također u Rovinju. Zanimljivo  je da je tada utakmicu dočekao na klupi “zlatnih”, ali je zbog nepredviđenih ozljeda suigrača ipak na teren ušao zaigravši za “bijele”. Aktualni maksimirski strateg Igor Bišćan također ga je zadržao u prvoj momčadi. Zasad je i dalje “pripadnik pričuvnog sastava Bišćanovih snaga“ i čeka svoj premijerni nastup u natjecateljskoj utakmici.

– Priključen sam prvoj momčadi, sad sam i produljio ugovor i to je za mene veliko priznanje. Ja sam dečko iz Zagreba, jako volim ovaj klub i sve mi to puno znači. Na početku prošle sezone bio sam u juniorima, a kasnije me trener Ante Čačić priključio prvoj momčadi i na tome mu zahvaljujem. Bila je predivna polusezona s puno lijepih uspomena, seniori su potvrdili naslov prvaka, a nadam se da ćemo isto učiniti i s juniorima i da ćemo sljedeće sezone igrati juniorsku Ligu prvaka – istaknuo je Vrbančić.

Vito Čaić je tri mjeseca stariji, rođen 1. travnja 2005. godine, također u Zagrebu. Prve je nogometne korake načinio u Gorici, a među plave došao u rujnu 2013. Svestran je vezist koji je, primjerice, u pobjedama protiv madridskog Reala, 1:0, na juniorskom turniru Mladen Ramljak, kao i slavlju protiv Chelseaja, 4:2, u UEFA Youth League, igrao „samostalnog“ zadnjeg veznog u sustavu 4-1-4-1, a nerijetko ordinira i u ulozi kreativca, bliže suparničkom golu.

– U Dinamu sam 10 godina, od rođenja volim ovaj klub, drago mi je da sam produljio ugovor, a nadam se da ću uskoro biti i kandidat za prvu momčad što mi je prvi cilj. Prošle godine osvojili smo naslov prvaka u kadetskoj konkurenciji i bilo bi lijepo sad to učiniti i s juniorima. U subotu nas čeka ključna utakmica, borba za naslov i za plasman u juniorsku Ligu prvaka i jasno je da ćemo dati svoj maksimum – dodao je Čaić.

Copied!