Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Jedan od najvećih talenata u svijetu

Marko Brkljača novi igrač Dinama!

Photo by: Luka Stanzl/Pixsell

Sjajni talentirani vezni igrač Marko Brkljača, jedan od najvećih mladih talenata u svijetu, novi je igrač Dinama!

Marko je rođen 2004. godine u Zadru, a karijeru je kao dijete započeo u klubu NK Velebit Benkovac. Nakon toga stigao je u redove Hajduka gdje je uz svoj nogometni razvoj kroz nekoliko godina prošle sezone kao član juniorske momčadi nastupao u Ligi prvaka mladih. Brkljača je kontinuirano i član mlađih uzrasta reprezentacije Hrvatske u kojima se već susreo s nekim od novih (mladih) suigrača iz Dinama.

U tradicionalnom izboru cijenjenog britanskog medija ''The Guardian'' naziva ''Next generation'' Marko je 2021. godine uvršten na listu TOP 60 mladih talenata u svjetskom nogometu. Njegova igračka vrlina svakako je to što je, uz svoj talent, svestrani igrač u veznom redu i pokriva više pozicija, uz preciznu ljevicu i odlično snalaženje u duelima. Svojim igrama i potezima već je ranije oduševljavao sve ljubitelje nogometa, ali i stručnjake iz domaćeg i svjetskog nogometa.

Podsjetimo, iz redova Dinama mnogi su mladi talentirani igrači kroz posljednjih desetak godina bili uvršteni na popis talenata ''Next generation'', a svakako izdvajamo Danija Olma (izbor 2015.) i Joška Gvardiola (izbor 2019.) koji su kroz svoj nogometni put zahvaljujući talentu, trudu i radu stigli do prve momčadi Dinama, postali standardni prvotimci kao iznimno mladi igrači, svojim prezentacijama apsolutno zasluženo kao dio momčadi ostvarili sjajne rezultate s hrvatskim prvakom u domaćim i europskim natjecanjima te naposljetku obojica nastavili karijeru u respektabilnom bundesligaškom klubu RB Leipzig.

Dodatna zanimljivost je to što su u Dinamu veliku karijeru napravili igrači koji dolaze iz zadarskog okruženja – Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Dominik Livaković.

- Prvi dojmovi su odlični, jako sam sretan i zadovoljan zbog dolaska u Dinamo. Sad je sve na meni, trebam se dokazati u nogometnom smislu. Želja mi je izboriti svoje mjesto, nametnuti se i pokazati što znam i zašto sam došao. Volio bih u budućnosti zaigrati u HNL-u i Europi. Dinamo ima veliku kvalitetu, mislim da će sve biti kako treba u novoj sezoni, pod time mislim da će klub biti prvak Hrvatske ponovno i da će biti uspješan u europskim natjecanjima. Veselim se svemu što je ispred mene. Siguran sam da mogu napredovati i dati Dinamu svoj doprinos. Htio bih ovom prilikom zahvaliti Hajduku na svom nogometnom znanju i iskustvu koje sam tamo stekao posljednjih godina - izjavio je Marko po dolasku u zagrebački klub.

Marku želimo puno sreće u dresu Dinama te da svojim talentom, znanjem, trudom i radom ostvari sjajnu karijeru!

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Copied!