Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Hvala na svemu i sretno!

Trener Damir Krznar preuzeo Maribor

Photo by: Luka Stanzl/Pixsell

Potpisao je povijesnu pobjedu protiv Tottenhama, nezaboravni plasman u četvrtfinale Europa lige, kreirao nogomet za sladokusce, igru koja je u tom nezaboravnom dvoboju u orbitu izbacila trostrukog strijelca Mislava Oršića... Damir Krznar neosporna je klupska legenda i od ranije u svojoj igračkoj karijeri, ali i u kasnijem trenerskom opusu. Nakon što je napustio klupu prve momčadi gdje je kroz godine prošao uloge pomoćnog i glavnog trenera, ostao je privržen Dinamu te je s jednakom emocijom preuzeo mladu momčad kojom je brodio kroz Drugu HNL.

Krznar je jučer postao glavni strateg Maribora, a ovim putem želimo mu puno uspjeha na klupi slovenskog prvaka.

Dvostruka kruna na domaćoj sceni i plasman u četvrtfinale Europa lige uz nezaboravan preokret u uzvratu protiv Tottenhama u pobjedi s 3:0, a sezonu kasnije novo europsko proljeće uz pohod prema još jednom naslovu prvaka. Krznar je još u sezoni 2020/’21., zajedno s trenerom Zoranom Mamićem, vodio momčad do jedne od najuspješnijih sezona u klupskoj povijesti.

S Dinamom je svojedobno blistao i kao igrač i kasnije kao čovjek struke. S maksimirskim je klubom u objema ovim ulogama osvajao trofeje i sudjelovao u Ligi prvaka. U plavom je dresu igrao devet godina, od 1995. do 2004. osvojivši pritom čak 14 trofeja.

Igrao je na mjestu lijevog bočnog, sudjelovao u europskim pohodima plavih devedesetih godina pri čemu se posebno ističu velike pobjede protiv Partizana s 5:0 u srpnju 1997. te protiv Porta 3:1 i Ajaxa u Amsterdamu 1:0 godinu kasnije kad je Dinamo izborio drugo mjesto u skupini Lige prvaka.

Unatoč tome što su ga u karijeri pratile brojne i dugotrajne ozljede, za Dinamo je upisao dojmljivu statistiku odigravši čak 310 utakmica. Upisao je i jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju. 

Po završetku igračke karijere u siječnju 2010. okrenuo se trenerskom poslu. Bio je član Dinamova stožera, kasnije u trenerskoj karijeri 2016. godine bio je Mamićev asistent u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima: prvo u Al Nassru u Riyadhu, potom u Al Ainu u Abu Dhabiju te u Al Hilalu u Riyadhu. S Al Ainom osvojili su naslov prvaka i Kup 2018. Iste godine igrali su i u finalu Svjetskog klupskog prvenstva gdje ih je u Abu Dhabiju pobijedio Real Madrid predvođen bivšim Krznarovim suigračem Modrićem. 

Krznar je od lipnja 2019. do travnja 2020. bio na čelu Dinamove nogometne škole nakon čega je postao dio stručnog stožera prve momčadi, prvo kod trenera Igora Jovićevića i potom kod trenera Zorana Mamića. Sredinom ožujka 2021. preuzeo je vođenje prve momčadi, a na proljeće 2022. postao trener Dinama II.

Damire, od srca hvala na svim uspjesima i na velikoj emociji i ljubavi prema klubu svih tih godina. Sretno!

Copied!