Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Nakon utakmice

Trener Krznar: Igrali smo protiv najboljeg suparnika, još je sve otvoreno

Photo by: Matija Habljak/Pixsell

Počeli smo grupnu fazu natjecanja porazom što nikako nije dobro, u prvom poluvremenu nismo našli odgovor na dominaciju West Hama, u drugom je dijelu bilo malo bolje, ali nakon dvije jeftine pogreške i nakon drugog gola bilo je teško vraćati se, istaknuo je Dinamov trener Damir Krznar neposredno nakon maksimirske utakmice u kojoj je West Ham United na otvaranju grupne faze Europa lige pobijedio s 2:0.

– Dogode se i takve utakmice u kojima si u podređenoj ulozi i tada treba biti strpljiv, pametan, ali nažalost u tim trenucima nam se dogodila jeftina pogreška. U drugom je dijelu bilo malo bolje, bili smo na dobrom putu, stvorili dvije, tri dobre šanse, a onda se dogodila slična nespretna reakcija i nakon drugog primljenog gola bilo je teško vratiti se. Glavna snaga West Hama je proboj boka, centaršut, napadanje tih prostora, a to smo vrlo dobro spriječili. Zaustavili smo i proboje prema Michailu Antoniju i njegov okret iz kojega je opasan. Uvijek smo imali igrača na njemu i baš zato ostaje žal što onda primimo onakav gol. To je neobjašnjiva pogreška, ali i na to treba biti spreman – dodao je trener Krznar.

Kakva je bila energetska reakcija igrača koji su nastupili nakon duljeg izbivanja zbog ozljede?

– Arijan Ademi bio je u početnoj postavio i nije bio u planu da ostane svih 90 minuta u igri. Trebali smo njegovu energiju u početku, ali ostao je cijelu utakmicu jer smo i prema naprijed trebali drukčiju reakciju. Rasmus Lauritsen? On je na poziciji koja je energetski ipak nešto manje zahtjevna.

S obiju tribina s Dinamovim navijačima odjekivala je podrška svih 90 minuta.

– Bila je fantastična podrška i doista svim navijačima zahvaljujem u ime cijele momčadi. Baš smo to komentirali među sobom, zaista hvala svima, osjetili smo podršku i u trenucima kad nam nije išlo. Hvala i navijačima na sjeveru koji su nas bodrili do zadnje minute, hvala i svima drugima, bilo je to lijepo čuti. Ostaje žal što nismo odgovorili željenim rezultatom, ali ostalo je još pet utakmica od kojih dvije domaće i vjerujem da će tom prilikom otići sa stadiona s boljim osjećajem.

Sljedeći dvoboj u Europa ligi plave čeka 30. rujna u gostima kod belgijskog Genka.

– U igri je još 15 bodova, ništa nije gotovo. Mi smo igrali protiv iznimno jake momčadi, najbolje u skupini. Vidimo svoju šansu već u Belgiji, a isto tako i u utakmici koja dolazi nakon nje, u Beču protiv Rapida. Tek je početak natjecanja iako je jasno da nije ugodno krenuti s porazom na svom terenu. Ali, puno je toga za što se možemo uloviti, moramo već sutra zaboraviti ovaj poraz i krenuti svim snagama dalje i vjerujem da ovaj Dinamo može ponoviti sve ono što je učinio prošle sezone – zaključio je trener Krznar.

Slično razmišlja i maksimirski vezist Luka Ivanušec.

– Povukli smo se iz taktičkih razloga, ali igrali smo protiv iznimno kvalitetnog West Hama. Puno smo se trošili u tome da ih napadnemo i potom izgubili snagu kad smo trebali učiniti nešto prema naprijed. U takvoj situaciji trčiš za loptom, a lopte nigdje. U drugo poluvrijeme smo bolje ušli, iako nas je novi gol presjekao.

I Ivanušec je posebno zahvalio maksimirskim kibicima.

– Apsolutno se zahvaljujemo navijačima, bilo je fantastično vidjeti ispunjene tribine, podržavali su nas od prve do zadnje minute. Lijepo je biti u takvom ugođaju. Pozivam navijače i na sljedeće utakmice da nas ponovno bodre i vjerujem da ćemo ih sljedeći put usrećiti i da ćemo zajedno slaviti – dodao je Ivanušec.

Copied!