Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Omonoia – Dinamo 0:1

Zasluženo slavlje plavih na Cipru

Photo by: Jurica Galoić/Pixsell

Sigurnom, čvrstom i dominantnom igrom uz mnoštvo prilika Dinamovi su nogometaši i u drugoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka nadvisili ciparsku momčad. Nakon zagrebačkih 2:0 plavi su slavili i u Nikoziji, ovaj put s 1:0 pogotkom Luke Menala, i osigurali 3. pretkolo gdje ih čeka poljska Legia koja je u ovoj fazi natjecanja bila bolja od lanjskoga Dinamova “znanca”, estonske Flore. 

Menalo je mrežu Ciprana zatresao u 78. minuti nadvisivši suparničku obranu. Josip Mišić ubacio je iz slobodnog udarca s lijeve strane, a mladi maksimirski krilni napadač u skoku glavom skrenuo loptu u gol.

Ova se akcija nadovezala na silne Dinamove napade, vješte vezove i proigravanja, pogotovo u drugom dijelu. No, lopte su uglavnom “frcale” uza samu vratnicu ili bi se u zadnji trenutak ispriječio brazilski vratar Fabiano.

Samo za ilustraciju, sredinom drugoga dijela Dinamo je izveo četiri uzastopna udarca iz kuta...

U svojevrsnoj “uvertiri” gola, dvije minute ranije, Lovro Majer potegnuo je iz slobodnog udarca s 25 metara, a lopta je prohujala pored vratnice.

Domaći su zaprijetili samo u prvom poluvremenu kad je bivši maksimirski branič Jan Lecjaks projurio lijevom stranom, utrčao u kazneni prostor, domogao se peterca, ali mu je vratar Dominik Livaković pravodobno “ušao u udarac”.

Visoka temperatura i sparno vrijeme uvelike su utjecali na ritam utakmice, pogotovo u prvih 45 minuta. Unatoč tome, Mislav Oršić bio je stalna prijetnja domaćim vratima. Jednom su mu ciparski braniči u zadnji trenutak zasmetali prije završnog udarca, drugi put je nakon kombinacije s Brunom Petkovićem lopta prohujala malo pored gola, da bi u samom smiraju prvoga dijela Fabiano paradom uspio “iščupati” loptu nakon Oršićeva katapulta s 25 metara pod gredu.

Poseban pljesak zaslužuje akcija iz 59. minute kad je Luka Ivanušec, nakon efektnog duplog pasa s Petkovićem, proigrao Oršića na lijevoj strani, on snažno gađao, ali je lopta ipak okrznula domaćeg braniča i završila u korneru.

Bila je to, zapravo, najava prave “kanonade” prema vratima jer uslijedila su četiri uzastopna udarca iz kuta i tri velike prilike u dvije minute. Prvo je Rasmus Lauritsen, nakon četvrtog kornera zaredom, sa šest metara glavom poslao loptu u Fabiana. Već su u sljedećoj akciji sjajno kombinirali Majer i Petković pri čemu su obojica suparničku obranu izbacili efektnim potezom petom, da bi Oršić u kaznenom prostoru utrčao s lijeva i pogodio vanjski dio mreže. Odmah je potom Mišić lukavo sa svoje polovice dubinskom loptom izgurao sveprisutnog Oršića, koji je gađao s 12 metara, ali se opet ispriječio Fabiano.

Ubrzo je sad već umorni Oršić preselio na klupu prepustivši mjesto Menalu. I upravo je on na kraju postao čovjek odluke. Nedugo po ulasku u igru priredio je “nered” u suparničkom kaznenom prostoru, ali je brazilski vratar uspio postaviti branu. No, zato je Menalo osam minuta kasnije ipak pronašao put do mreže.

 

Nikozija, 27. srpnja 2021.

Liga prvaka, 2. pretkolo, uzvrat

Omonoia – Dinamo 0:1

(prva utakmica: Dinamo – Omonoia 2:0)

GSP stadion

Omonoia: Fabiano – Shehu, Hubočan, Lang, Lecjaks – Diskerud (87. Psaltis), J. Gomez; Bautheac (76. Kakoullis), Loizou (76. Papoulis), Tzionis (76. Ďuriš) – Šćepović

Trener: Henning Berg

Dinamo: Livaković – Ristovski, Lauritsen, Theophile (87. Perić), Moubandje – Jakić; Ivanušec (87. Vasilj), Majer (82. Gojak), Mišić (82. Franjić), Oršić (65. Menalo) – Petković

Trener: Damir Krznar

Sudac: Glenn Nyberg (Švedska)

Strijelac: 0:1 Menalo (78.)

Copied!