Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

Čista desetka – tako se može ocijeniti igra Hrvatske

Hrvatska je ostvarila jednu od najuvjerljivijih pobjeda u cijeloj povijesti reprezentacije. 0:4 u gostima rijetko se viđa, a još je fascinantniji način na koji je pobjeda izborena. Slovaci su bili puni samopouzdanja, čak se osjetila i doza podcjenjivanja, a to im se vratilo sa kamatama. Hrvatska je u Trnavi pokazala igru kojom je lani izborila drugo mjesto na svijetu, a ironija u cijeloj priči je ta da domaćini mogu biti zadovoljni sa svega četiri primljena gola. 

Izbornik Dalić odlučio je od početka napasti domaćine, a u prvih 11 bili su Livaković i Petković, koji su budućnost reprezentacije. Ulogu playmakera dobio je Vlašić, a na krilima su bili standardno dobri Rebić i Perišić. 

Ipak, igrač utakmice bio je Bruno Petković. Portal SofaScore dao mu je ocjenu 9.0 i to dovoljno govori o njegovoj igri. Osvojeni dueli, uspješni driblinzi, nebrojena zadržavanja lopte i u konačnici prekrasan gol kao “točka na i“. 

Naši su krenuli silovito od početka, a Brozović je prvo pogodio gredu. Nažalost, zbog lošeg režisera to smo vidjeli tek u usporenoj snimci. Nakon toga Vida promašuje gol sa nekoliko metara, a kasnije i Perišić pogađa prvo gredu, pa onda i stativu. Konačno, solo prodor Petkovića u kojem je nanizao trojicu spada u red najboljih poteza koje sam osobno vidio u zadnjih par godina. Šteta da to nije bio gol, ali golman se tu iskazao. 

I taman kada su Slovaci mislili kako su se izvukli i da će otići sa remijem na predah, ukazao se Vlašić. Izdržao je duel i oštrim udarcem probio dotad jako dobrog Dubravku. 

Bilo je to zasluženo vodstvo, a barem dio nesreće iz prvog dijela vratio se početkom nastavka. Perišić puca, lopta pogađa nekog u obrani i mijenja smjer. 

Naši nakon toga ne popuštaju stisak, pa se šanse nastavljaju nizati. Za 0:3 zabija Petković nakon maestralne solo akcije. Peta, dribling i realizacija – sve u pet metara i u laganom kasu. Nakon toga i Brekalo pokušava, ali udarac ide malo pored gola. Posljednji pogodak djelo je Lovrena, opet nakon brze akcije i opet su domaćini ostali na vjetrometini. 

Sukus priče, moglo je biti lako i 0:8, ali dosta je i 0:4. Ovakva igra dugo nije viđena, te je još jedan dokaz da Hrvatska itekako može kada je motivirana. Poraz od Mađara, pomalo previše samouvjereni Slovaci i proradio je nacionalni naboj, a tada igramo kao u transu. Petković je nakon ove predstave siguran starter za budućnost, tu je Vlašić, a vjerujem i Brekalo. Dalić zaista ima razloga za zadovoljstvo. 

 

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...