Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

KOMENTAR

Dinamo ima puno mladih igrača na kojima gradi budućnost

Obzirom da je završio prvi dio sezone, crta je podvučena i kreće analiza za nastavak. Dinamo je oduvijek bio klub poznat po proizvodnji talenata ili pak po kupovini mladih igrača sa drugih adresa koji se onda lansiraju na mondene svjetske destinacije. Općenito, Dinamova je škola, te sustav skautinga možda i najbolji u Europi (uz onaj Porta i Barcelone).

Približavanjem zimskog prijelaznog roka pojavljuje se mogućnost odlaska nekih igrača, stoga pogledajmo što to Dinamo ima “u rezervi“.

Lovro Majer programirani je nasljednik Danija Olma. U slučaju da se španjolski velemajstor proda dalje, Majer bi mogao dobiti više minuta na terenu. On posjeduje sjajnu lijevu nogu, odličan ubačaj i prekid, kao i jednu viziju u igri s kojom se igrač naprosto rađa. Majer je onaj tip igrača za kojeg bi starije generacije rekle da je “šmeker“.

Osim njega, tu je i Luka Ivanušec. Drugačiji tip igrača, ali podjednako talentiran. On je dešnjak, nema takav pas kao Majer, ali ima možda i jači dribling, pogotovo na malom prostoru. Poznato je da Ivanušeca trener Bjelica izrazito cijeni i davao mu je dosta prilika u minulom razdoblju.

Antonio Marin još je mlađi od navedenog dvojca. On će ovih dana navršiti tek 19 godina, stoga vrijeme radi za njega. Jasno, pravi igrač je već sada, a ističe se “đavoljim driblingom“, te ponajprije ordinira po krilnim pozicijama. On je zapravo ono što je ranije u Dinamu bio Josip Brekalo, vrhunsko krilo sa jakim driblingom. No, Marin ima i šut, to se ne smije zaboraviti.

Marko Djira je 20-godišnjak koji igra na poziciji defanzivnog veznjaka, a budući da je sam ljevak, može pokriti i poziciju lijevog beka. Kao i ostali navedeni igrači, i on je jak na lopti, jer se to u Dinamu naprosto očekuje i traži. Pokretljiv, odgovoran i kao takav netko tko će zadovoljiti većinu trenerskih zahtjeva.

Kada govorimo o mladima, spomenimo i onog najmlađeg, a to je Joško Gvardiol. On je rođen 2002. godine i već je na radaru mnogih europskih klubova, bez obzira što je defanzivac, a oni su u startu manje “na radaru“. Primarne su mu stoperske pozicije, ali dosada je pokazao da se dobro pridodaje napadu, pa je već uspio i biti strijelac za seniorsku momčad.

Što se čistog napada tiče, tamo se puno očekuje od Sandra Kulenovića. Robusni napadač pristigao je iz varšavske Legije, a po konstituciji i stilu igre uvelike podsjeća na legendarnog Marija Mandžukića.

Tu treba spomenuti i mladog Marija Čužea, koji je oduševio na posudbi u Istri 1961 i svakako je budućnost kluba.

Sve spomenuto jamči još jači Dinamo u budućnosti i još više zadovoljstva za sve navijače.

 

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...