Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

Dinamo svakim potezom pokazuje da ‘diše’ europski

U domaćim okvirima, kao i regionalnim, Dinamo je oduvijek bio gigant. Što se tiče europskih okvira, plan kluba je da s vremenom postane jedna solidna europska srednja klasa kojoj je prezimljavanje u Europi nešto normalno.

Godine konstantnih nastupa u grupnim fazama europskih natjecanja, čime se općenito malo klubova može pohvaliti, okrunjene su toliko očekivanim prezimljavanjem. Intencija je da “europsko proljeće” postane jedan standard ispod kojeg se neće ići. Ambiciozan je to plan, ali uvijek treba težiti napretku.

Bez obzira na ishod dvomeča sa Viktorijom Plzen, mnogo toga je učinjeno već sada. Klub europski “diše”, vidi se to iz svake izjave i iz svakog poteza stručnog stožera i Uprave.

Na pripreme se putuje u Belek, lociran u turskoj regiji Antalya. Mjesto je to u koje su lokalne vlasti uložile mnogo novca, tako da je to danas središnje mjesto za pripreme nogometnih klubova, ali i mjesto u kojem se održavaju mnogi golf turniri. Belek je, između ostalog, danas lokacija za više od 30 hotela sa četiri ili pet zvjezdica.

Sam trener Bjelica pozitivno se izrazio o hotelu, terenima i općenito uvjetima koji tamo vladaju. Iz njegovih riječi također se vidi da ima iskustva, odiše samopouzdanjem i jasno se da ima plan, a opet ne upada u euforiju. Trezveno razmišljenje u kojem kaže da se treba prije svega “okrenuti dobrom startu u HNL-u na proljeće, pa tek onda Plzenu”, pokazuje da dobro zna što radi.

U još jednom potezu vidi se veličina kluba, a to je sada već izvjestan odlazak Marija Budimira. Činjenica je da je sve odrađeno gospodski, na način da i klub i igrač budu zadovoljni. Budimir je u ovo kratko vrijeme u klubu bio izraziti profesionalac, i jasno, odlično je igrao te ostavio sjajan dojam na sve navijače.

Klub mu je izašao u susret kada se ukazala prilika za posljednji veliki ugovor karijere i to je način na koji se to radi. Za razliku od nekih drugih klubova širom Europe koji se sa igračima rastaju na “ratnoj nozi”, Dinamo to radi elegantno i na obostrano zadovoljstvo.

Ove pripreme su zaista vrlo specifične, jer Dinamo dosada nije bio u ovakvoj situaciji. I zadnjih godina uglavnom se odlazilo na pripreme sa prednošću u prvenstvu, ali europske utakmice nisu više bile u fokusu. Danas je drugačije i klub i dalje nastavlja borbu na dva kolosijeka, odnosno tri ako brojimo i Kup.

Upravo radi toga bitno je pravilno pripremiti momčad, osloniti se na glavne snage, ali i postepeno dati priliku mladima poput Majera, More i Marina.

Izgledan odlazak pouzdanog napadača kao Budimir otvara mjesto za neko pojačanje u napadačoj liniji, a nešto je o tome dao naslutiti i sam trener. Jasno je da će predstojeće pripremne utakmice dati odgovore na mnoga pitanja, stoga valja pričekati i kasnije napraviti dodatnu analizu.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...