Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

komentar

Dominacija koja nije okrunjena golovima

Dinamo je na Rujevici odigrao vrlo dobru utakmicu, ali ostalo je 0:0. Netko tko nije gledao susret rekao bi da rezultat sugerira da je to bio podjednak dvoboj u smislu prilika, ali činjenice su drugačije. Dinamo je dominirao od početka do kraja, ali je domaći vratar Sluga bio raspoložen, a udarci su fijukali oko vrata ili odsjedali na gredi.

Domaćin je započeo u zatvorenoj 5-4-1 formaciji s ciljem da ne primi gol. Dinamo je pak igrao u svojih klasičnih 4-2-3-1. Rrahmani je igrao lijevog beka, a ta pozicija mu postaje sve prirodnija i prirodnija, kasnije ću objasniti i zašto. U vezi su bili Moro i Gojak, a ispred Oršić, Olmo i Atiemwen, te u špici Petković.

Prvu pravu priliku imao je Rrahmani iz prekida, ali Sluga to vadi krajnjim naporom. Malo kasnije Atiemwen prolazi, ruše ga, ali sudac ostaje nijem.

Slična situacija dogodila se kod prodora More. Povukao je kontru, “prodao” lažnjak stoperu koji ga ruši na vrhu šesnaesterca, ali sudac opet nije dosudio ništa.

Imao je Rrahmani vrhunski pokušaj desnom nogom u kontra rašlje, ali je Sluga to isto obranio. Zanimljivo je promatrati razvoj Rrahmanija na lijevom beku. Osim što je oduvijek dobar u obrani, sve se više odlučuje na ofenzivne akcije, što je itekako pohvalno i pokazuje da se razvija u pravom smjeru.

U nastavku opet dominacija Dinama, a najozbiljniji pokušaj bio je onaj Petra Stojanovića. Ušao je sa desne strane i neočekivano potegnuo šut lijevom. Strašan udarac odsjeo je na gredi i da je lopta bila malo niža, niti Sluga ne bi mogao ništa.

Nakon susreta jasno je bilo da bismo sličnu utakmicu mogli gledati u finalu Kupa 22. svibnja. Dinamo je nesumljivo kvalitetnija momčad, uostalom tablica to zorno pokazuje. Ali kada je jedan susret u pitanju, još na neutralnom terenu, treba biti oprezan. Osvajanje Kupa zaokružilo bi jednu vrhunsku sezonu, stoga je to još nešto što drži koncentraciju momčadi i stožera.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...