Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

komentar

Gotovo savršena utakmica u pravom trenutku

Dinamo je u Mađarskoj pokazao snagu koja ga je krasila cijele prošle sezone. Ferencvaros uopće nije loša momčad, ali Dinamo je naprosto bolji. I nakon prve utakmice pisali smo da je Dinamo bolji, samo što je tada izostala realizacija brojnih prilika. Sve to vratilo se u uzvratu kada je efikasnost bila na zadovoljavajućoj razini. Kada se crta podvuče, sve je odrađeno vrhunski, pala su četiri gola, umalo i peti i ukupna ocjena je 9/10, skoro pa savršena utakmica.

No, krenimo redom. Trener Bjelica odlučio se na relativno prokušanu taktiku sa dva zadnja vezna u vidu More i Ademija, sa Oršićem i Hajrovićem na krilima, Olmom na poziciji ofenzivnog veznog i Petkovićem u špici.

Što se obrane pak tiče, ona je bila standardna, osim jednog mjesta, umjesto Teophilea igrao je Perić.

Domaćini su krenuli agresivno nošeni potporom pune Groupama arene i imali su prvu priliku. Srećom, Livaković je na početku, ali i tijekom susreta bio koncentriran. Na njemu se vidi samopouzdanje, kako se kreće, kakav ima govor tijela i rekao bih da brani u životnoj formi.

Dinamo je također prijetio, najviše preko Hajrovića, a onda je došlo do vodstva. Olmo je poslao odličnu loptu u prostor, a Ademi se ubacio iz drugog plana i poentirao. Nije to bilo slučajno, jer je dio taktike bio Ademija pomaknuti bliže golu, pa iako je na papiru zadnji vezni, bio ga je pun teren. Način na koji je “poklopio” Olmovu loptu iz prve, još sa slabijom nogom, dao bi naslutiti da je u pitanju rasni špic kao Hernan Crespo. Ademi zasluženo nosi titulu igrača utakmice i bila je ovo jedna od njegovih najboljih partija u dresu Dinama.

Nakon tog gola sve je bilo puno lakše. Tada je Dinamo imao luksuz da i uz primljeni gol ima barem produžetke, a Mađari su pomalo padali. Imali su i oni svojih šansi, pa čak i udarac koji je “liznuo” stativu na kraju prvog poluvremena, ali Dinamo je bio stabilan.

Početak nastavka donosi povećanje vodstva. Brza akcija Oršića po krilu, povratna lopta Petkoviću i tu je priča završila. Do kraja još je Olmo zabio lijep pogodak nakon koprodukcije sa Ademijem, a i Gojak se iskazao. Majer, koji je ušao 15-ak minuta prije kraja, odapeo je projektil sa 30 metara, golman nije uspio iskontrolirati loptu, a ponovljeni pokušaj Gojak šalje u mrežu. Bila je na kraju i šansa za peti pogodak, ali Petković je iz penala pucao preko gola.

Ovo je Dinamova najbolja utakmica sezone i došla je u pravo vrijeme. Osnovni cilj je osiguran, Europa liga je u džepu, a sada slijedi borba za Ligu prvaka. Protivnik je nezgodan, kao i lanjski. Prošle godine bili su tu Young Boysi, a sada je Rosenborg. U svakom slučaju protivnik s kojim se da igrati, ali i protivnik koji zaslužuje respekt.

 

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...