Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Akcijski tjedni

''More than football'' ambasadori Dinama

Ove godine za vrijeme održavanja međunarodnih ''More than football'' akcijskih tjedana u organizaciji mreže klubova EFDN, GNK Dinamo odabrao je ambasadore koji će aktivno sudjelovati u promociji nogometa i svega onoga što nogomet pruža pojedincima i zajednici.

U Dinamovu timu ambasadora ove su godine mjesto dobili psihologinja Nogometne škole Sandra Šućurović, trener mlađih uzrasta Marko Cindrić i mladi talentirani vratar ponikao u nogometnoj školi kluba, danas član prve momčadi Renato Josipović.

Zašto je nogomet više od igre i sporta rekli su nam naši ambasadori koji su svakako složni u jednome, a to je da nogomet donosi nezaboravna iskustva za sve sudionike.

Sandra Šućurović, psihologinja u Dinamovoj školi, smatra da nogomet već od najranije dobi djecu uči vrijednostima koje su neophodne kasnije u životu:

- Nogomet ima veliku ulogu u životu ljudi, u vidu discipline, odgovornosti i razvoja drugih životnih vrijednosti. Kroz treniranje, nogomet, utakmice i sami razvoj karijere možda neće svi jednog dana postati najuspješniji nogometaši, ali će sigurno postati uspješni ljudi. Bit će uspješni upravo zato što će kroz nogomet i sport razviti vrijednosti koje su životno važne. To je bogatstvo koje nogomet pruža, izvan nogometne igre.

Renato Josipović, mladi je vratar u sastavu prve momčadi koji je stekao vrijedno iskustvo igranja s juniorima u Ligi prvaka mladih. Uz nogometno znanje tijekom karijere ostvario je i mnoge druge lijepe stvari:

- Nogomet je od djetinjstva imao velik i pozitivan utjecaj na moj život. Uz treninge i nogometni dio priče puno sam putovao, vidio sam razna mjesta diljem Hrvatske i svijeta, doživio sam lijepe trenutke i uspjehe u raznim uzrastima. Isto tako, upoznao sam puno ljudi, razvio brojna prijateljstva i obogatio se na taj način kao osoba. Mislim da je upravo zato nogomet ''više od igre''.

Marko Cindrić trener je mlađih uzrasta, a on je kao i svi drugi nogometni treneri puno više od samog stručnjaka koji unutar sustava škole održava treninge s djecom. On je njihov trener, učitelj, kolega i prijatelj:

- S činjenicom da je nogomet puno više od igre susrećem se doslovno svakodnevno. Kroz treninge i druženje djeca postaju bolji prijatelji međusobno, uče kako biti bolji kolege i sportaši. Upoznajemo istovremeno druge ekipe i sportaše, razvijamo nova poznanstva i prijateljstva. Djecu se kroz nogomet uči pravilnom ponašanju, kako se zdravo hraniti i kako biti pozitivan. Neizostavan dio je i edukacija kako se odnositi prema svojim roditeljima, starijim osobama i ljudima oko sebe, s poštovanjem i uvažavanjem. Apsolutno je nogomet za sve nas puno više od igre.

Naši ambasadori uvijek se rado odazovu sudjelovanju u društveno odgovornim projektima kluba. U sklopu akcijskih tjedana Dinamo će za mlade igrače u sustavu škole organizirati i jednu radionicu na kojoj će sudjelovati ambasadori kampanje.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...