Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Predstavljamo Rijeku: Pojačanja pokazuju ambiciju

Dinamo u 3. kolu MAXtv Prve lige protiv Rijeke na Kantridi igra, trenutno, možda čak i najveći derbi u domaćem nogometu. Naime, Rijeka se izuzetno pojačala u posljednje vrijeme, u sezonu su ušli s velikim ambicijama i s puno samopouzdanja čekaju aktualne prvake.

Na Kantridi nas čeka derbi, to je potpuno jasno. Iako je prvenstvo tek počelo, iza nas su samo dva kola, a Dinamo i Rijeka su više orijentirani na europske nego domaće obaveze – bit će to prava nogometna poslastica i praznik. Kantrida sigurno neće biti dovoljno velika za sve koji uživo žele gledati utakmicu, atmosfera će biti sjajna, a Dinamo i Rijeka će između europskih utakmica dati sve od sebe kako bi pokazali da su bolja momčad.

Upravo će te europske utakmice itekako odrediti sastave koje će treneri Jurčić i Kek poslati na travnjak. Naime, dok će se Riječani stići dobro odmoriti do četvrtka i svoje utakmice Europske lige Modri sigurno neće imati priliku za istu. Prilično neuobičajeno u svijetu nogometa Dinamo već u utorak, samo 48 sati poslije utakmice na Kantridi na Maksimiru igra jednu od najvažnijih utakmica sezone; onu 3. pretkola Lige prvaka protiv Sheriffa.

Prilično neuobičajeno u svijetu nogometa Dinamo već u utorak, samo 48 sati poslije utakmice na Kantridi na Maksimiru igra jednu od najvažnijih utakmica sezone; onu 3. pretkola Lige prvaka protiv Sheriffa. Naravno, ta činjenica će itekako utjecati na sastav koji će trener Jurčić poslati na teren Kantride gdje se u nedjelju od 19 sati igra veliki derbi.

S druge strane, domaćine na Kantridi to uopće ne zanima i pokušat će iskoristiti "šareni" sastav koji će trener Jurčić poslati na teren, a svakako imaju kvalitetu u tome i uspjeti. Na već kvalitetnu i dobro posloženu momčad Rijeka je ove sezone dovela niz kvalitetnih pojačanja i tako pokazala goleme ambicije. Tako su na Kantridi iz redova doprvaka, Lokomotive, stigli jedan od najboljih desnih bočnih prošle sezone Ivan Boras te sjajni zadnji vezni Mate Maleš kao i trojac iz redova Dinama: Ivan Tomečak, Nikola Pokrivač i Ivan Krstanović. U svlačionicu su stigli i brojni drugi igrači kao "povratnik" u domaći nogomet Josip Tadić, Kvržić, Lisjak te "domaći dečko" Anas Sharbini tako da slovenski stručnjak Matjaž Kek na raspolaganju ima izuzetno kvalitetan kadar. Dakako, najveća prijetnja Dinamu bit će prošlogodišnji najbolji strijelac Leon Benko koji je i ove godine sjajno krenuo.

Što se tiče prvenstvenih utakmica Dinama na Kantridi, Modri u posljednja tri gostovanja ne znaju za pobjedu, a ukupno gledano su na 26 gostovanja upisali 11 pobjeda i osam poraza dok je sedam puta završilo bez pobjednika. Posljednja utakmica igrala se u svibnju i nije bilo golova.

Naravno, prvenstvo se ne dobiva na ovakvim već na "malim" utakmicama, posebno kada se radi o samom početku sezone. Ipak, logično da obje momčadi žele zadržati dobru atmosferu koju imaju, a kvalitetan rezultat u derbiju sigurno bi pomogao. Unatoč silnim pojačanjima Rijeke, Dinamo je aktualni prvak, favorit i bolja momčad. Kada ne bi bilo europske utakmice samo 48 sati kasnije sigurno bi istrčao u najjačem sastavu i bio bliže pobjedi, no ovako će Modrima biti znatno teže. U svakom slučaju, sigurno će biti odlična utakmica i nova promocija domaćeg prvenstva.

28.7., MAXtv Prva liga, 3. kolo: HNK Rijeka – GNK Dinamo, Kantrida, 19 sati

Kopirano!