Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Legia – Dinamo 0:1

Asistencija Ivanušeca i gol Franjića za play-off Lige prvaka

Autor fotografije: Matija Habljak/Pixsell

Maestralno „teledirigirano“ dodavanje Luke Ivanušeca kroz kompletan suparnički obrambeni bedem i silovita egzekucija Bartola Franjića osigurali su Dinamu plasman u završni kvalifikacijski krug, u play-off Lige prvaka gdje će ih čekati moldavski Sheriff. Plavi su u uzvratu 3. pretkola, nakon zagrebačkih 1:1, svladali Legiju u Varšavi s 1:0 Franjićevim golom u 20. minuti. Završna prepreka na putu ka Ligi prvaka bit će, dakle, Sheriff koji je u dvjema utakmicama preskočio Crvenu zvezdu. Nakon beogradskih 1:1 Moldavci su uzvratu na svom terenu pobijedili s 1:0. 

Trenutak odluke u Varšavi osvanuo je, dakle, u 20. minuti kad je Ivanušec spretno prihvatio loptu na desnoj strani nadomak suparničkog šesnaesterca, potom efektnim „lažnjakom“ prošao prvog čuvara, odmah potom u driblingu zanjihao i drugog pa poslao „hipnotizirajuću“ loptu koja je mirno prošla pored „skamenjene“ obrane, s lijeve je strane utrčao Franjić i udarcem iz prve desnom nogom pogodio suprotnu „malu mrežu“.

Dinamo je nakon pogotka zaigrao opreznije, prepustio posjed Legiji, koja je tek na trenutke uspijevala doći u Dinamov kazneni prostor i sporadično zaprijetila ponekim udarcem iz daljine ili iz prekida. Mislav Oršić je, primjerice, posebnu brigu vodio u obrani gdje je pomagao Franjiću u zatvaranju Dinamova lijevog defenzivnog zida pa je nerijetko tvorio „petog igrača u obrambenom redu“.

Treneru Damiru Krznaru probleme je zadala ozljeda stopera Rasmusa Lauritsena. Prilikom jedne suparničke akcije suviše je istegnuo nogu, pritom ozlijedio preponu i nije mogao nastaviti igru. Na njegovo je mjesto u 25. minuti uskočio Dino Perić.

Samo dvije minute kasnije Poljaci su kreirali najveću priliku. Filip Mladenović ubacio je iz kuta, Luquinhas glavom dohvatio loptu, ali je Dominik Livaković paradom „iščupao“ ispod grede.

Bruno Petković ubrzo je potom izborio slobodan udarac 25 metara od vrata, ali je Lovro Majer loptu poslao preko „živog zida“ malo pored gola.

Domaći su drugi dio otvorili s tri poluprilike. Prvo je Mladenović s lijevoga krila ubacio oštru loptu u Dinamov peterac, ali je Mahir Emreli bio „kratak“. Pokušao je ubrzo potom Josue sa 17 metara, ali pored vrata, da bi Livaković nešto kasnije odbio Luquinhasov udarac s gotovo iste udaljenosti.

Dinamo je opasno „vrebao“ u tranziciji, Poljaci nisu imali hrabrosti posve se otvoriti znajući da je hrvatski prvak i te kako ubojit iz kontranapada. Stefan Ristovski u 58. je minuti, primjerice, zavrnuo s desne strane na „drugu vratnicu“, Oršić glavom spustio u peterac, ali lopta je prohujala malo pored gola.

Luka Menalo lukavo je vrebao trenutak neopreza suparničkih igrača. Nakon što su suviše ležerno izveli aut na svojoj polovici Menalo je uspio presjeći loptu, ali je odmah potom brzopleto pucao iako je bio posve sam i možda mogao kreirati puno bolju poziciju za udarac ili eventualnu asistenciju. Ovako je s ruba kaznenog prostora poslao loptu pored gola.

 

Varšava, 10. kolovoza 2021.

Liga prvaka, 3. pretkolo, uzvrat

Legia – Dinamo 0:1

(prva utakmica: Dinamo – Legia 1:1)

Gradski stadion Jozef Pilsudski

Legia: Boruc – Juranović, Jędrzejczyk, Wieteska, Nawrocki, Mladenović – Slisz, A. Martins (46. Josue), Luquinhas – Emreli (56. Pekhart), R. Lopes (71. Muçi)

Trener: Czeslaw Michniewicz

Dinamo: Livaković – Ristovski, Lauritsen (25. Perić), Theophile, Franjić – Jakić (46. Moubandje), Mišić; Ivanušec (64. Menalo), Majer (77. Gojak), Oršić – Petković

Trener: Damir Krznar

Sudac: Benoit Bastien (Francuska)

Strijelac: 0:1 Franjić (20.)

Kopirano!