Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo – Wolfsberg 1:0

Atiemwen za pobjedu, Dinamo na vrhu ljestvice

Samo stotinjak sekundi nakon što je uskočio s klupe efektno je primirio loptu prsima i iz okreta zakucao u mrežu! Maksimirski junak ove je večeri bio – Iyayi Believe Atiemwen. Dinamov Believe vjerovao je u pobjedu, s klupe je 16 minuta prije kraja utrčao pun energije, razgrnuo obranu, pronašao koridor prema golu i razdrmao dotad pomalo prigušenu atmosferu. U dvoboju 3. kola K skupine Europa lige Dinamo je pogotkom Atiemwena u 76. minuti pobijedio dotad vodeći austrijski Wolfsberg s 1:0 i – preuzeo vrh ljestvice! Štoviše, u ta tri dosadašnja kola Dinamo nije primio nijedan pogodak.

U drugom ogledu 3. kola iste skupine Feyenoord je u Rotterdamu svladao moskovski CSKA s 3:1 što znači da se maksimirska momčad vijori na vrhu s pet bodova, slijede Wolfsberg i Feyenoord sa po četiri i CSKA s dva boda.

Prazne tribine kao posljedica epidemioloških mjera, momčad bez glavnoga trenera Zorana Mamića, bez njegova prvog asistenta Damira Krznara, bez velikog dijela igračkoga kladra... U takvom je, nimalo poticajnom ozračju Dinamo dočekao zahuktalu austrijsku družinu koja je, istina, i sama doputovala u oslabljenom sastavu. Zagrebačku je momčad prvi put s klupe samostalno vodio Mamićev asistent Alen Peternac. I dohvatio pobjedu i vrh ljestvice...

Gosti su od zadnje minute prvoga dijela igrali s desetoricom. Zbog drugog je žutog kartona, nakon prekršaja na Kristijanu Jakiću, isključen gostujući vezist Matthäus Taferner. No, i Dinamova se početna taktička ideja narušila već na samome početku kad je u 15. minuti zbog ozljede morao izaći Dino Perić nakon čega ga je zamijenio Marin Leovac.

Austrijski je blok, zapravo, sjajnim dodavanjem probio Lovro Majer koji je u toj, 76. minuti, zavrnuo s lijeve strane “na bližu vratnicu”, a Atiemwen na vrhu peterca primirio prsima i iz okreta lansirao u suprotni kut. Štoviše, Dinamo je dvije minute prije kraja bio i nadomak drugome pogotku. Leovac se sjurio s lijeve strane, izborio poziciju za udarac, a onda u matnoj situaciji, sa samo šest metara, izgubio ravnotežu i nije uspio dobro zahvatiti loptu.

Plavi su u 74. minuti priredili svojevrsnu “uvertiru” u pogodak. Arijan Ademi vješto je pucao glavom nakon udarca iz kuta, ali austrijski je vratar Alexander Kofler paradom uspio spriječiti pogodak.

Pokušavali su plavi i u prvom dijelu, Majer je u 19. miniti proigrao Ademija, on proslijedio Mariju Gavranoviću koji je u obećavajućoj situaciji s 12 metara pucao iz prve, ali lopta je odletjela visoko preko gola. Ubrzo je potom Jakić pronašao Mislava Oršića čiji je (polu)lob završio malo iznada grede.

Isti će se ovi suparnici sučeliti i u sljedeće, 4. kolu, ali ovaj put u Klagenfurtu 26. studenoga.

 

Zagreb, 5. studenoga 2020.

Europa liga, skupina K, 3. kolo

Dinamo – Wolfsberg 1:0

Stadion Maksimir

Dinamo: Zagorac – Moharrami (74. Atiemwen), Lauritsen, Perić (15. Leovac), Gvardiol – Franjić; Majer, Jakić (46. Kastrati), Ademi, Oršić – Gavranović (90+2. Burton)

Trener: Alen Peternac

Wolfsberg: Kofler – Novak, Baumgartner, Lochoshvili, Pavelić (81. Hodžić) – Stratznig; Taferner, Peretz (81. Schmerböck), Wernitznig – Dieng (54. Vizinger), Joveljić (46. Perić)

Trener: Ferdinand Feldhofer

Sudac: Jerome Brisard (Francuska), Gledatelja: utakmica bez gledatelja

Crveni karton: Taferner (45. - drugi žuti)

Strijelci: 1:0 Atiemwen (76.)

 

 

Kopirano!