Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Prijateljska utakmica

Devet pogodaka na proslavi 100. godišnjice Šokadije

Svečarski ambijent uz ugodno druženje, uz pljesak hrabrom otporu domaćih igrača, ali i gostima na dopadljivoj izvedbi i, dakako, samom dolasku na prigodni jubilej... Dinamovi nogometaši ovoga su petka svratili u slavonsko mjestašce Babinu Gredu i uveličali “okruglu”, 100. obljetnicu lokalnog nogometnog kluba Šokadija.

Predsjednici klubova, gospoda Mirko Barišić i Tihomir Ramljak, razmijenili su poklone, a utakmica je ujedno poslužila kao prilika za prigodan oproštaj Đure Galovića od aktivnog suđenja. Simbolično je vodio utakmicu prvih osam minuta, potom napustio teren uz pljesak nakon čega ga je zamijenio Marin Lovrić.

Momčad Šokadije s klupe je predvodio trener Miroslav Buljan koji je svojedobno bio i Dinamov junior. Igrao je zajedno u generaciji s Velimirom Zajecom, trenirali su ga naši znameniti stručnjaci Milan Antolković i Rudolf Cvek. Buljan je u trenerskoj karijeri u Prvoj HNL vodio Marsoniju iz rodnog Slavonskog Broda, potom i Slaven Belupo, a otkrio je i afirmirao Edina Mujčina, koji je kasnije postao Dinamova desetka i jedna od ikona kluba, kao i Veldina Karića, kasnijeg maksimirskog napadača.
Dinamo je istrčao u kombiniranom sastavu, trener Sergej Jakirović je, sukladno prvotnom planu, promijenio sedmoricu igrača. Svih 90 minuta odigrali su Tibor Halilović, Robert Ljubičić i Gabriel Rukavina. Premijerni nastup za prvu momčad upisali su mladi Borna Graonić i Noa Mikić.

Marko Bulat u 5. je minuti “zagrijao” Babinu Gredu pogodivši gredu iz slobodnog udarca s 25 metara. Dvije minute kasnije Josip Drmić zabio je prvi od svoja četiri pogotka na utakmici. Štoviše, gosti su do poluvremena pet puta tresli mrežu pri čemu je Drmić potpisao četiri gola, a Ljubičić četiri asistencije. Do kraja je utakmice Ljubičić namjestio još jedan gol. Mrežu su u prvom dijelu tresli i Halilović i Takuro Kaneko. U nastavku je Halilović potpisao još jedan pogodak, a zabili su i Deni Jurić, Antonio Marin i Sandro Kulenović. Sudac je svirao kraj na isteku 85. minute neposredno nakon Halilovićeva pogotka za 0:9.

– Čestitam domaćinima na prelijepoj obljetnici, na 100. godišnjici kluba i želimo im barem još toliko. Žao mi je što je ugođaj malo pokvarila kiša koja je ranije padala, ali barem je prestala prije početka utakmice. Našim je dečkima ovo dobro došlo da se malo istrče, sve su profesionalno odradili. Bitno je da se nitko nije ozlijedio i da smo razveselili gledatelje – istaknuo je trener Jakirović.

 

Babina Greda, 17. studenoga 2023.

Prijateljska utakmica

Šokadija – Dinamo 0:9

Igralište NK Šokadija

Šokadija: Lešić (77. Lukić) – Kuprešak (46. R. Knežević, 60. Špionjak), G. Vuković (46. G. Stojanović), I. Stojanović (54. Gregorović), D. Dragičević (46. Mrkonjić) – J. Ilišević (64. P. Vuković), Stepić (54. A. Dragičević); Grgić (46. Nikolić), Suleiman (68. K. Ilišević), Mišković (73. L. Knežević) – Radojčić (60. Petrić)

Trener: Miroslav Buljan

Dinamo; 1. poluvrijeme: Nevistić – Menalo, Theophile, Perić, Sosa – Bulat; Kaneko, Halilović, Ljubičić, Rukavina – Drmić; 2. poluvrijeme: Krkalić – Mikić, Šutalo, Bernauer, Graonić – Rukavina, Ljubičić, Halilović, Marin – Jurić, Kulenović

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Đuro Galović (do 8. minute), Marin Lovrić (od 8. minute)

Strijelci: 0:1 Drmić (7.), 0:2 Drmić (22.), 0:3 Halilović (31.), 0:4 Drmić (35.), 0:5 Kaneko (38.), 0:6 Jurić (67.), 0:7 Marin (78.), 0:8 Kulenović (81.), 0:9 Halilović (85.)

Kopirano!