Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo - Slaven Belupo 0:2

Dinamo bez pozitivnog rezultata na otvaranju sezone

Autor fotografije: Matija Habljak/Pixsell

Nakon dva uspješna ogleda protiv islandskog Valura na otvaranju natjecateljske godine Dinamo je ipak porazom otvorio novu sezonu u HT Prvoj ligi. Nogometaši Slavena Belupa, predvođeni nekadašnjim trenerom iz Dinamove akademije i svojedobnim članom maksimirskoga stručnog stožera, Deanom Klafurićem, slavili su na maksimirskom travnjaku s 2:0.

Bila je to druga pobjeda koprivničke momčadi protiv Dinama u Zagrebu, a prethodna datira iz sezone 2004/'05. kad su bili bolji s 2:1.

Ovoga petka mrežu su tresli Ivan Krstanović i Bruno Bogojević, a obojica su u svojoj dosadašnjoj karijeri Dinamu zabili po tri gola.

Dominik Livaković u 51. je minuti istrčao daleko od svojih vrata, izvan kaznenoga prostora, i dočekao dugu loptu sa suparničke polovice terena. No, u  ključnom se trenutku poskliznuo, i to pri samom pokušaju ispucavanja lopte. Bilo je to u trenucima kad je Maksimir okupao snažan ljetni pljusak. Nespretno je dohvatio loptu, ona se pritom dokotrljala do Krstanovića koji je „vrebao iz prikrajka“ i poslalo ju u prazan gol. Gosti su spretno reagirali i u 84. minuti kad su iskoristili Dinamov „va banque“ pristup. Nemanja Glavčić proigrao je Bogojevića koji se sjurio s desne strane i vješto pogodio suprotni donji kut.

Samo 12 minuta kasnije sudac Marin Vidulin pokazao je jedanaesterac za Dinamo nakon starta mladog Lovre Zvonareka na Stefana Ristovskog, Naknadnim pregledom VAR-a sudac je ipak povukao prvotnu odluku i odustao od kaznenog udarca.

Gosti su zaprijetili u 24. minuti kad je Glavčić ubacio lijevom nogom iz slobodnog udarca s desne strane uza samu aut-crtu. Zavrnuo je u peterac, bila je to jedna od onih „hipnotiziranih“ lopti koju nitko nije uspio dohvatiti, odbila se od trave u – gredu. Odmah potom u blok su ušli Ristovski i Bartol Franjić.

Greda se odmah potom tresla i na drugoj strani. Rasmus Lauritsen u 36. je minuti lansirao visoku dubinsku loptu sa svoje polovice u suparnički kazneni prostor, utrčao je Lirim Kastrati i spretno gađao u trku volejem s 12 metara pogodivši gredu.

Dinamo je nadomak pogotku bio i u 56. minuti kad je Ristovski osvojio loptu pred Slavenovim kaznenim prostorom, poslao udesno za Marija Gavranovića, a on iz poluokreta torpedirao loptu uza sami suprotni donji kut. U velikoj je prilici bio Duje Čop u 77. minuti, ali je s pet metara s desne strane poslao loptu pored gola.

 

Zagreb, 16. srpnja 2021

HT Prva liga, 1. kolo

Dinamo – Slaven Belupo 0:2

Stadion Maksimir

Dinamo: Livaković – Ristovski, Lauritsen, Perić, Štefulj (60. Mišić) – Franjić; Kastrati (60. Petković), Gojak (46. Majer), Ivanušec (74. Menalo), Oršić (74. Čop) – Gavranović

Trener: Damir Krznar

Slaven Belupo: Čović – Bogojević, Zirdum, Paracki, Božić, Laušić (69. Bosec) – Mlinarić (60. Brković), Marina, Glavčić, Zvonarek (86. Van Bruggen) – Krstanović (69. Monjac)

Trener: Dean Klafurić

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar), Gledatelja: 572

Strijelci: 0:1 Krstanović (51.), 0:2 Bogojević (84.)

 

Kopirano!