Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Na Poljudu kao doma:

Dinamo dominantan i u Splitu

Autor fotografije: gnkdinamo.hr

 

Dinamo u srijedu na Poljudu protiv Hajduka igra prvu utakmicu polufinala Kupa, ali i prvi derbi u samo par dana. Naime, uoči dva gostovanja najboljeg hrvatskog kluba u Splitu prisjetili smo se posljednjih utakmica ovih protivnika na Poljudu s kojih su se, većinom, Modri vraćali s pobjedama.

Dinamo u zadnjih sedam gostovanja na Poljudu ima tek jedan jedini poraz što zapravo s obzirom na bodovnu razliku u istom periodu između klubova i nije veliko iznenađenje. Od tih sedam utakmica Dinamo ima i tri pobjede od kojih su Modri slavili u prvenstvu, ali i Kupu.

Modri su na Maksimiru sa 101 prvenstvenom utakmicom zaredom bez poraza nevjerojatno dominantni i uvjerljivi, ali branitelji naslova nisu puno manje uvjerljivi niti van Zagreba; i to, ni manje ni više, nego na Poljudu. Naime, Dinamo u zadnjih sedam gostovanja na Poljudu ima tek jedan jedini poraz što zapravo s obzirom na bodovnu razliku između klubova i nije veliko iznenađenje.

Modri su od sezone 12/13 i pobjede 2:1 tri boda odnijeli s Poljuda i godinu kasnije (2:0), a svi navijači itekako se rado sjete i pobjede 3:2 iz kolovoza 2014. Naravno, radi se o utakmici u kojoj su Modri u zadnjih 20-ak minuta uz dva gola Duje Čopa i onim Henriqueza u sudačkoj nadoknadi došli do pobjede. Modri su slavili i u Kupu i to nakon veličanstvenih 5:0 na Maksimiru kada su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala u sezoni 13/14 slavili i na Poljudu. Utakmice na Poljudu dva puta su završile i bez pobjednika, a jedna od tih je i posljednja s početka sezone u kojoj nije bilo golova.

Osim izravnih dvoboja uoči utakmice nije loše niti pogledati trofejne sobe koje, naravno, nikako ne mogu biti iste veličine. Modri su uvjerljivo najtrofejniji hrvatski nogometni klub pa tako Dinamo na Poljud dolazi kao aktualni prvak i osvajač Kupa, ali i sa 17 naslova prvaka i 13 Kupova odnosno 30 trofeja u Republici Hrvatskoj. Što se tiče kluba iz Splita te su brojke puno oskudnije: 6 naslova prvaka i jednako toliko osvojenih Kupova.

Naravno, na terenu ne igraju osvojeni trofeji, prošli rezultati niti 16 bodova prednosti koliko danas imaju Modri više od Hajduka. Kao što je trener najavio, Modri dolaze u Split s respektom prema Hajduku, ali i s ciljem odigrati što bolju utakmicu, pokazati da su najbolji i – pobijediti. Dva puta…

Kopirano!