Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

UEFA Liga mladih: Dinamo – Viitorul 2:0

Dinamo efektno preko Rumunja do drugog kruga

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Rumunjski kapetan Marius Leca autogolom je povukao svoj „brod ka dnu maksimirskoga jezera“, a time Dinamu otvorio slobodan koridor prema sljedećem krugu natjecanja. Dinamovi su juniori novom uvjerljivom i nadahnutom izvedbom ponovno svladali rumunjski Viitorul plasiravši se u 2. kolo Uefine Lige mladih. Plavi su u prvom ogledu u Rumunjskoj slavili s 1:0, a uspješni su bili i ovoga utorka u uzvratu u Zagrebu s nešto „izdašnijih“ 2:0.

  Zagrepčani će u sljedećem krugu, 7. i 28. studenoga, čekati boljega iz dvoboja kazahstanske Astane i albanske Vllaznije. U prvom je dvoboju Astana na svom terenu pobijedila s 3:1, a uzvrat je na rasporedu u srijedu u 17 sati u Skadru. Nakon drugoga kola slijede play off pa osmina finala...

  Mrežu je, dakle, prvi zanjihao Viitorulov kapetan Leca tako što ga je na to u 28. minuti „primorao“ maksimirski lijevi branič Petar Mikulić. Zavrnuo je s lijeve strane, a nesretni rumunjski branič skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Priču je u 82. minuti zaključio Mario Ćuže koji je u punom naletu gromovitim udarcem iskoristio sjajan ubačaj Marka Gjire s lijeve strane.

  Dojam je kao da je Ćuže u toj silini udarca iskalio svu ljutnju zbog ranijih dviju propuštenih prilika. Prvo je na otvaranju utakmice, već u petoj minuti, pred suparničkim vratima samo „milisekundu“ zakasnio na ubačaj Antonija Marina s lijeve strane. Istu smo scenu gledali i u 67. minuti kad je na jednak način propustio realizirati novi Marinov centaršut slijeva. Nekoliko minuta ranije glavom je nakon kornera lansirao loptu u vratara... Štoviše, još je u onoj, petoj minuti, nakon propuštene prilike, ponovno namučio rumunjsku obranu tako što je glavom poslao loptu nekoliko milimetara pored stative.

  Sve je to ipak „naplatio“ sjajnom reakcijom u smiraju utakmice kada je proparao rumunjsku mrežu za konačnih 2:0. Dinamo je dominirao, efektnim dodavanjima njihao suparničku obranu i nizao prilike. Tako je, primjerice, vratar Paul Şerban još u 14. minuti jedva iščupao loptu iz samoga kuta nakon snažnoga udarca Roka Baturine. Odmah je potom Baturina ponovno izvrtio suparničke braniče, efektnim se okretom i driblingom oslobodio Antonija Vlada na desnoj strani, gađao snažno po zemlji, ali malo pored suprotne stative.

  Tada je ponovno „nered“ u rumunjskoj obrani priredio Ćuže. Dojurio je po desnoj strani do gol-aut crte, ali je povrtanu loptu poslao u – prazno... Pred petercem su je čekali Baturina, Edin Julardžija i Luka Pavlak. Već u sljedećoj minuti Pavlak je pod prekršajem uspio efektno proigrati Baturinu, koji je proslijedio ulijevo Mikuliću, a maksimirski branič sa 18 metara snažno lansirao loptu malo preko vrata. Slično je završio i novi Baturinin pokušaj s ruba kaznenoga prostora u 37. minuti.

  Kako god, momčad trenera Igor Jovićevića otvorenom je, maštovitom, sigurnom i dopadljivom igrom optimistično najavila nova europska iskušenja.

 

Zagreb, 23. listopada

UEFA Liga mladih, 1. kolo, uzvrat

Dinamo – Viitorul 2:0

(prva utakmica: Viitorul – Dinamo 0:1)

Stadion Maksimir, igralište Hitrec-Kacian

Dinamo: Horkaš (89. Josipović) – Radonja, Šutalo, Franjić, Mikulić (65. Krizmanić) – Julardžija, Gjira (89. Mihaljević), Pavlak (80. Radić) – Ćuže, Baturina (80. Šipoš), Marin. Trener: Igor Jovićević

Viitorul: Şerban – Ghiţa (76. Georgescu), Leca, Vlad, Neciu (67. Nedelea) – Tucaliuc, Calin, Negrean – Chera (76. Ilie), Pop (55. Munteanu), Pitu (55. Matiş). Trener: Vasile Manaila

Sudac: Vitalij Romanov (Ukrajina), Gledatelja: 380

Strijelci: 1:0 Leca (28. – autogol), 2:0 Ćuže (82.)

Kopirano!