Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Događaj u Gornjoj Stubici

Dinamo i profesor Baltazar zovu te na Znanstveni piknik

Autor fotografije: Matija Habljak/Pixsell

GNK Dinamo Zagreb sudjelovat će kao prvi nogometni klub na 10. Znanstvenom pikniku 24. i 25. rujna u parku ispred dvorca Oršić u Gornjoj Stubici!

Organizator događaja je udruga Profesor Baltazar uz pomoć partnera Instituta Ruđer Bošković i CARNet-a te uz potporu Krapinsko-zagorske županije.

Dinamo i profesor Baltazar simboli su Zagreba, a događaj svake godine privuče velik broj djece, učenika, mladih, roditelja te sve one željne znanja. Na području Zagorja Dinamo ima velik broj navijača, a posjetiteljima bi upravo zato mogao biti zanimljiv spoj nogometa i fizike kao znanosti kroz vježbe koje će biti prikazane na pikniku.

Koliko jak može biti udarac lopte, koje sve sile djeluju kod jednog centaršuta, zašto će lopta pasti na zemlju kod tehniciranja i još mnogo toga vezano uz fiziku nogometa moći ćete saznati na zajedničkom punktu Dinama i Instituta za fizku u petak i subotu od 10 do 17 sati.

Na događaju će sudjelovati mladi igrači Dinamove B momčadi i nogometne škole Dinamo uz nogometne trenere i maskotu kluba lava Plavka te profesora Baltazara, a svi će oni zajedno uz pomoć znanstvenika demonstrirati kako izgleda mali nogometni poligon i što sve uključuje u kontekstu fizike. U vježbama će moći sudjelovati i posjetitelji, a oni koji pokažu nogometno znanje i poznavanje fizike osvojit će prigodne suvenire.

Ideja koja je spojila Dinamo i zanimljiv znanstveni događaj je napraviti zabavnu interakciju između nogometa i fizike.

S obzirom na lokaciju događaja u dvorcu Oršić, događaj je najavio igrač prve momčadi Dinama Mislav Oršić koji je ovoga tjedna na stadionu Maksimir održao kratki trening s profesorom Baltazarom kao dio priprema za jubilarno deseto izdanje eventa.

Sigurni smo da će djeci, roditeljima i svima onima koji žele znati više ovaj događaj na otvorenom prostoru te prezentacije o spoju nogometa i fizike biti i više nego zanimljiv!

 

 

Kopirano!