Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Peace and sport forum

Dinamo među tri najbolje regionalne sportske organizacije

Na Regionalnom Forumu "Peace and Sport" održanom u četvrtak, 18. listopada na otoku Rodos u Grčkoj, Dinamo je ponio titulu jedne od tri najbolje regionalne sportske organizacije godine, i to za projekt "Jednakost = Jedini izbor".

GNK Dinamo bio je nominiran za nagradu u kategoriji naziva ''Regional Sport Organization of the year'' za društveno odgovorni projekt ''Equality = The only choice'' (''Jednakost = Jedini izbor'') koji klub provodi od 2012. godine. Od preko šezdeset prijavljenih organizacija, u uži izbor i finalnu večer ušla su 22 projekta, a Dinamo ne samo da je bio jedini hrvatski predstavnik u finalu, već je bio i jedini profesionalni nogometni klub iz regije. 

Ostali nominirani u kategoriji za regionalnu sportsku organizaciju 2018. godine bili su Hope Refugee FC (Grčka) i Apollon Limassol FC (Cipar), a na svečanoj dodjeli nagrada održanoj na Rodosu nagradu je dobio klub Hope Refugee iz Atene, s projektom nogomet za izbjeglice.

Nagrade se dodijeljuju od 2008. godine od strane istaknute organizacije Peace and Sport sa sjedištem u Monaku, i to pod pokroviteljstvom princa Alberta od Monaka, a nominirani su svake godine pojedinci, organizacije ili klubovi koji su svojim radom i aktivnostima dali doprinos promicanju mira, zajedničkog dijaloga, integracije i društvenih promjena kroz sport.

Glavna je tema Dinamova projekta "Jednakost = Jedini izbor" suzbijanje rasizma i diskriminacije, kao i promocija različitosti i jednakosti, borba za jednakost u sportu i društvu općenito. U prvom redu kroz vlastiti sustav, spajanjem prve momčad te djece i mladih igrača iz Dinamove nogometne škole kroz igru i edukaciju, a zatim na lokalnoj i regionalnoj razini.

Dinamo je kroz posljednjih sedam godina organizirao svake sezone niz aktivnosti za djecu iz nogometne škole, kao i za djecu nacionalnih manjina, surađivao s brojnim udrugama po pitanju projekata za promicanje borbe za jednakost, u aktivnosti uključivao igrače prve momčadi, djecu iz škole, kao i nogometašice ŽNK Dinamo i sportaše drugih sportskih klubova. Uz projekte za suzbijanje rasizma i diskriminacije tu su svakako aktivnosti za navijače s invaliditetom i integracija osoba s invaliditetom u nogomet i društvo. Uz to klub već nekoliko godina na svakoj domaćoj utakmici Dinama na stadionu Maksimir prikazuje slogan projekta "Jednakost = Jedini izbor" te i na taj način šalje jasnu poruku o važnosti jednakosti.

Nominacije: https://www.peace-sport.org/wp-content/uploads/2018/09/nominees-copie.pdf

GNK Dinamo ponosan je što ima čast biti među najboljima u cijeloj regiji i sigurno će nastaviti u istom smjeru.

Kopirano!