Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uefini koeficijenti

Dinamo na 38. mjestu Uefine rang ljestvice

Autor fotografije: Igor Kralj/PIXSELL

Zapaženi nastupi na europskoj sceni u zadnjih pola desetljeća, tri plasmana u proljetni dio kalendara Uefinih klupskih natjecanja od čega i jedno četvrtfinale Europa lige..  Ovakav zbirni Dinamov učinak u pet sezona u europskim natjecanjima vidljiv je i na novoj Uefinoj ljestvici. Europska nogometna organizacija ovoga je petka objavila renking klubova sukladno njihovu koeficijentu izračunatom na osnovu rezultata u europskim nastupima u pet sezona. Dinamo se na tom popisu nalazi na respektabilnom 38. mjestu koje dijeli s  još tri kluba. Istovjetni koeficijent, 42.000, imaju i talijanska Fiorentina, francuski Lille i nizozemski AZ Alkmaar.

Pri utvrđivanju koeficijenta za svaku natjecateljsku godinu Uefa u obzir, dakle, uzima rezultate na euro sceni pa sukladno tim brojkama definira i status nositelja u pojedinim fazama Lige prvaka, Europa lige i Konferencijske lige. U takvom opusu Dinamo je izborio status nositelja u play-offu Lige prvaka. Štoviše, u toj fazi natjecanja, u dijelu ždrijeba koji zovemo „put prvaka“, Dinamo je ujedno klub s najvišim renkingom.

Top 10 po Uefinu koeficijentu čine Manchester City, Real Madrid, Bayern, Liverpool. Roma, PSG, Villarreal, Borussia Dortmund, Chelsea i Inter. Iza Dinama su, primjerice, Shakhtar, Salzburg, Rennes, Braga, Olympiacos, Tottenham, Kopenhagen, Fenerbahçe, Betis, Basel, Ferencvaros, Young Boys, Galatasaray, Monaco, Celtic, Lyon...

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli 433 (@433)

Kopirano!