Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo - Shakhtar 1:0

Dinamo svladao Shakhtar u prvoj od dvije uzastopne utakmice, sljedeći dvoboj u subotu

Autor fotografije: Josip Regović/PIXSELL

U prvoj od dviju uzastopnih međusobnih back-to-back utakmica, Dinamo je svladao ukrajinskog prvaka Shakhtar s 1:0 na travnjaku pomoćnog maksimirskog igrališta Hitrec-Kacian. Sljedeći je okršaj predviđen u subotu, također u 19 sati, ali ovaj put na glavnom terenu.

Dinamov je strateg Sergej Jakirović planirao u oba ogleda izvesti dvije različite postave, a u ovom uvodnom dvoboju igranom u petak osvanula je kombinacija mladih nada i iskusnijih regruta iz prvog sastava. I upravo je jedan iz kategorije mlađih, Tomas Baković, zatresao mrežu za pobjedu. U 67. je minuti Lukas Kačavenda vješto zavrnuo s desna, Baković spretno primio loptu desetak metara od vrata, zanjihao čuvara i zakucao u mrežu.

U ukrajinskoj smo momčadi vidjeli i starog znanca, bivšeg maksimirskog juniora i kasnije člana udarnog sastava plavih, Bartola Franjića, koji je ovoga ljeta, kao član njemačkog Wolfsburga, preselio u Shakhtar na posudbu.

U uvodnim je minutama vratar Danijel Zagorac čudesno bekendirao silovit volej Mariana Shveda sa samo šest metara. Ubrzo je potom zaiskrilo na drugoj strani, Sandro Kulenović izborio je loptu na suparničkoj polovici, odigrao povratnu Luki Vrbančiću, on produljio ulijevo Patriku Horvatu koji je u sjajnoj situaciji pogodio vratara.

Ponovno je Shved bio u prilici u 23. minuti kad je, nakon ubačaja Newertona, glavom poslao loptu pored gola.Opet je Horvat pokušao u 31. minuti, snažno je gađao s 25 metara, ali je vratar Denys Tvardovskiy iščupao ispod grede.

Na otvaranju drugog dijela Shved je poslao u for Newertonu koji je istrčao sam pred vratara Ivana Filipovića, ali maksimirski je čuvar mreže vješto bekendirao loptu.

Vrbančić je katapultirao loptu u 51. minuti, a Alaa Ghram izbio s gol-crte. Dvaput u ukrajinski igrači uzdrmali vratnicu, prvo Newerton u 65. minuti kod 0:0 udarcem sa 17 metara, a potom Vinicius nakon nekoliko dopadljivih driblinga u 84. minuti kad je Dinamo već vodio...

Zagreb, 26. srpnja 2024.
Prijateljska utakmica
Dinamo – Shakhtar 1:0

Stadion Maksimir, igralište Hitrec-Kacian

Dinamo: Zagorac (46. Filipović) – Mikić, Bernauer (74. Zebić), Torrente (74. Jakirović), Ogiwara (79. Perković) – Pavić; Kačavenda (79. Miljak), Baković (74. Šunta), Vrbančić, Horvat – Kulenović (79. Ćutuk)
Trener: Sergej Jakirović

Shakhtar: Tvardovskiy – Vinicius, Ghram, Franjić, Pedro H. – Nazaryna; Shved, Pedro V. (46. Faryna), Glushchenko (74. Latsabidze), Newerton – Eguinaldo (46. Gocholeishvili)
Trener: Marino Pušić
Sudac: Ante Čuljak (Zagreb)
Strijelac: 1:0 Baković (67.)

Kopirano!