Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo - Rudeš 1:0

Dinamo upisao četvrtu pobjedu u nizu

Autor fotografije: Matija Habljak/PIXSELL

Efektna akcija za pobjedu, za prvi prvenstveni pogodak Sandra Kulenovića u Dinamovu dresu, za nova tri boda, za četvrtu uzastopnu pobjedu, a samim time i za poticajno ozračje uoči dvije završne utakmice polusezone, obje u Maksimiru – u četvrtak protiv kosovskog Ballkanija u zadnjem kolu grupne faze Konferencijske lige i tri dana kasnije protiv Hajduka. U subotnjem ogledu 18. kola SuperSport HNL-a Dinamo je u tvrdoj utakmici po iznimno hladnom vremenu svladao gradskog susjeda Rudeš s 1:0.

Pogodak je potpisao Kulenović u 76. minuti što mu je ukupno treći gol u 31 službenom nastupu u Dinamovu dresu, ali prvi u 24 prvenstvene utakmice za maksimirski klub. Prethodno je dvaput  bio strijelac u Kupu. Josip Mišić poslao je dugu loptu ulijevo za Roberta Ljubičića, on zavrnuo na drugu vratnicu gdje je osvanuo Takuro Kaneko, glavom poslao povratnu na vrh peterca pri čemu je izronio Kulenović i – također glavom – zakucao u gol za pobjedu. Mogao je desetak minuta kasnije Mahir Emreli dovesti Dinamo do još uvjerljivije pobjede. Bruno Petković proigrao ga je sjajnom dubinskom loptom, Emreli izbio sam pred vratara Mateja Markovića koji mu je u situaciji jedan na jedan ipak uspio iščeprkati loptu.

Nekoliko su puta gosti ozbiljno zaprijetili u prvom dijelu, vratar Ivan Nevistić bekendirao je efektne i snažne pokušaje Frana Topića i Ivana Pešića... U samom smiraju prvog dijela Brian Oddei uzeo je loptu na svojoj polovici, spretno proigrao Topića, on poslao udesno gdje je Luka Pasariček s 18 metara uzdrmao gredu.

Prethodno je rudeški vratar Marković odbio silovit udarac Gabriela Vidovića s desetak metara s desne strane. Vidović je bio u središtu zbivanja i sredinom drugog dijela. Prvo ga je usred kaznenog prostora, dok je bio u skoku, snažno odgurnuo Edin Šehić grubo ga izbacivši iz ravnoteže, ali sudac Jakov Titlić procijenio je da takvi startovi nisu prekršaj.

Ubrzo je potom Vidović ponovno silovito gađao, ovaj put s lijeva, ali je ponovno Marković spriječio pogodak. U uvertiri Dinamova gola prvo je Mišić dugom loptom izgurao Kaneka u kazneni prostor, on prebacio vratara, ali je pred samom gol-crtom izbio Mateo Pavlović. Minutu prije pogotka Petković je spustio loptu Kulenoviću, a on s vrha peterca lansirao preko gola.

 

Zagreb, 9. prosinca 2023.

SuperSport HNL, 18. kolo

Dinamo – Rudeš 1:0

Stadion Maksimir

Dinamo: Nevistić – Moharrami (46. Ristovski), Šutalo, Perković, Ljubičić – Sučić (67. Kulenović); Kaneko (79. Marin), Mišić, Vidović (79. Emreli), Špikić (58. Ademi) – Petković

Trener: Sergej Jakirović

Rudeš: Marković – Šehić, Ferreira, Pavlović, Tomečak (71. Matić) – Srbljinović (62. Lazarov), Bašić; Oddei (71. Latković), Pasariček (81. Mašala), Pešić – Topić (62. Špeljak)

Trener: Davor Mladina

Sudac: Jakov Titlić (Potravlje), Gledatelja: 2.846

Strijelci: 1:0 Kulenović (76.)

 

FOTO: Matija Habljak/Marko Lukunić/PIXSELL

Kopirano!