Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Rudeš - Dinamo 0:3

Dinamo uvjerljiv protiv Rudeša, prvi golovi Živkovića i Sučića, ozljeda Baturine

Autor fotografije: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon silovitoga pritiska, pogođene vratnice, nakon što je suparnički vratar bekendirao lopte s gol-crte, rudeška mreža zanjihala se nakon sat vremena igre. I još dvaput do kraja utakmice za konačnih 3:0... Dinamo je, dakle, u dvoboju u Kranjčevićevoj u 27. kolu SuperSport HNL-a pobijedio gradskog susjeda Rudeš s 3:0. No, atmosferu je pokvarila ozljeda Martina Baturine koji se neposredno nakon prvoga Dinamova gola uhvatio za stražnji bedreni mišić i zatražio zamjenu.

Upravo je Baturina nekoliko sekundi ranije ubacio iz kuta, a mladi maksimirski branič Moreno Živković glavom lansirao loptu u gol i tako potpisao svoj prvi pogodak u osam službenih nastupa za Dinamo. Pogotkom u 78. minuti Dinamo je odveo utakmicu u mirne vode, Bruno Petković na sredini je vješto prihvatio loptu pod pritiskom dvojice čuvara, uspio im se othrvati i podvaliti rolicu ulijevo za Frana Brodića, a on precizno smjestio u suprotni donji kut.

Priču je zaključio Petar Sučić u 86. minuti nakon što je sve predradnje načinio Tibor Halilović. Povukao je napad lijevom stranom, a kad se domogao kaznenog prostora, vješto je povratnom rolicom naciljao Sučića koji je snažno potegnuo iz prve, lopta je putem okrznula Rudešova braniča i odsjela u samom kutu za vodstvo momčadi Sergeja Jakirovića s 3:0. I Sučiću je ovo, baš kao i Živkoviću, bio premijerni pogodak u službenoj utakmici za Dinamo. Bio mu je to 33. nastup.

Dinamo je od starta orbitirao oko Rudešova kaznenog prostora, povremeno probijao obrambeni blok, ali izostao bi željeni završni udarac ili bi se, pak, ispriječio vratar Matej Marković. Maksimirski su nogometaši, na krilima gromke podrške s tribina, zagrijali dlanove svojih drukera već u 3. minuti kad je Takuro Kaneko projurio desnim krilom, utrčao u šesnaesterac, snažno gađao, ali je Marković odbio loptu.

Desetak minuta kasnije domaću je obranu, ali na onoj suprotnoj, lijevoj strani, namučio Arbër Hoxha, probio prvi blok, oštro zavrnuo u peterac, Petković se sjurio u punom naletu, ali lopta je bila prebrza pa je ostao za nijansu kratak.

Ubrzo potom Dinamovi su igrači presjekli loptu pred suparničkim kaznenim prostorom, Petković je s desna podignuo loptu uputivši je Hoxhi, koji je gađao glavom, a domaći izbili s gol-crte. Vratar Marković obranio je i oštar pokušaj Gabriela Vidovića u 22. minuti.

Povremeno su prijetili i igrači Rudeša, Fran Karačić s nekoliko je dopadljivih poteza unio poneku iskricu pred Dinamova vrata pri čmu se istaknuo i atraktivnim dugim dodavanjem efektnom fintom, popularnom rabonom, udarcem nogom iza noge... Atrakcijom je ubrzo uzvratio i Vidović izmamivši pljesak nakon što je driblingom u mjestu izašao iz gužve omeđen trojicom čuvara. Petković je u 37. minuti ubacio, Baturina snažno gađao glavom, ali Marković je uhvatio „živu loptu“.

Na otvaranju drugog dijela Petković je volejem pogodio gredu, ali pomoćni je sudac ionako označio zaleđe... Tribine su se rasplamsale i u 50. minuti kad je Brodić vukao napad pa silovito potegnuo ljevicom s dvadesetak metara i prodrmao – vratnicu. Prošle su jedva tri minute kad je Kaneko ubacio s desnog krila, a Hoxha sam na vrhu peterca gađao glavom. I dok se već čuo slavljenički huk, lopta je ipak pogodila vratara Markovića.

Dinamo je u 69. minuti bio nadomak drugom pogotku, u gužvi u Rudešovu kaznenom prostoru, uslijedio je pravi karambol u kojem su domaći dvaput izbijali loptu praktički sa same gol-crte. Prvo je gađao Petković, a potom Hoxha.

Atraktivnu smo minijaturu vidjeli u 74. minuti kad je Josip Mišić iz slobodnog udarca, malo s desna, poslao kratku visoku loptu za Petkovića, on potegnuo volejem, ali malo iznad grede.

Zagreb, 17. ožujka 2024.

SuperSport HNL, 27. kolo

Rudeš – Dinamo 0:3

Stadion Kranjčevićeva

Rudeš: Marković – Karačić, Mrčela, Pavlović (87. Vujanić), Krušlin – Vukmanović, Srbljinović (59. Pasariček); Latković (87. Kuzmanić), Ćorić, Mašala (70. Topić) – Špeljak (70. Brajković)

Trener: Davor Mladina

Dinamo: Nevistić – Pierre-Gabriel, Theophile, Živković, Perković (63. Kulenović) – Mišić; Kaneko (74. Špikić), Vidović (46. Brodić), Baturina (63. Sučić), Hoxha – Petković (84. Halilović)

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Ante Čulina (Zagreb), Gledatelja: 3.322

Strijelci: 0:1 Živković (60.), 0:2 Brodić (78.), 0:3 Sučić (86.)

Kopirano!