Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo - Vardar 3:0

Dinamo uvjerljivo do pobjede, Pjaca zabio u povratničkom nastupu u Maksimiru

Autor fotografije: Matija Habljak/PIXSELL

Ponovno Vardar u Maksimiru, ponovo tri Dinamova pogotka, ponovno Marko Pjaca strijelac ... Mnoštvo je podudarnih sekvenci sa zbivanjima od prije osam godina. Ili preciznije – od prije osam godina i tri dana. Točno je toliko prošlo otkako je Dinamo pobijedio Vardar s 3:2 u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka, i to upravo na krilima razigranog Pjace koji je dvama pogocima tada povukao plave u sljedeći krug natjecanja. Bio je to njegov zadnji nastup u tom, prethodnom mandatu u plavom dresu. Ovoga je utorka, eto, Dinamo ponovno ugostio Vardar na istom tom travnjaku, ovaj put u prijateljskoj utakmici, ponovno su plavi triput tresli mrežu, među strijelce se ponovno upisao Pjaca kojem je to bio i premijerni gol u povratničkom mandatu... Dinamo je slavio s 3:0 u premijernom nastupu pred maksimirskim tribinama u novoj sezoni. 

Priču su začinili i branič Samy Mmaee svojim debitantskim nastupom za plave kao i njegov kolega iz središta obrane, Raul Torrente, koji je zabio prvi gol po dolasku u Dinamo. I dok je Torrente debitirao još na pripremama, Mmaee je tek ovoga utorka premijerno zaigrao s novim suigračima.

Trener Sergej Jakirović i ovaj je put na poluvremenu promijenio kompletnu postavu, malo je modificirao i sam sustav igre, a poseban ugođaj pružili su navijači. Okupirali su zapadnu tribinu, skandirali igračima, pružili podršku Bruni Petkoviću nakon što se poskliznuo baš u trenutku kad je trebao ugurati loptu u gol, burno su pozdravili Pjacin povratak, pljeskali dobrim potezima i dopadljivim akcijama, zdušno podržali momčad, a sredinom drugog dijela krenuli i s poznatim live-medleyjem navijačkih pjesama...

Dinamovi su igrači, pak, težili atrakciji, efektnim vezovima, fintama... Poveli su u 37. minuti kad je Josip Mišić zavrnuo iz kuta, Pjaca u skoku spustio loptu, Sandro Kulenović u prvom pokušaju pogodio gredu, a u drugom uspio odbijenu loptu zakucati u gol. U sučevoj nadoknadi prvog dijela Ronaël Pierre-Gabriel povukao je napad, proigrao Arbëra Hoxhu na lijevoj strani, on mu vješto vratio da bi razigrani i rastrčani francuski branič potom zavrnuo pred vrata gdje je izronio Pjaca i glavom skrenuo u mrežu.

Priču je u 85. minuti zaključio Torrente koji je, također glavom, potpisao svoj prvijenac nakon ubačaja Marka Roga iz kuta. 

 

U nastavku pogledajte izjave trenera Sergeja Jakirovića, kao i jednog od strijelaca Marka Pjace.

Zagreb, 23. srpnja 2024.

Prijateljska utakmica

Dinamo – Vardar 3:0

Stadion Maksimir

Dinamo; 1. poluvrijeme: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Theophile, Pierre-Gabriel – Pjaca, Sučić, Mišić, Hoxha – Kulenović, Petković; 2. poluvrijeme: Zagorac – Mikić, Mmaee, Torrente, Ogiwara – Pavić; Kačavenda, Vrbančić, Rog, Horvat – Brodić

Trener: Sergej Jakirović

Vardar: Gačevski – Brdarovski (69. Gjurkovski), Đurić, Miškovski, Ćosić – Dongmo (46. Došev), Micevski (79. Nikolovski); Dianessy (61. Duranski), Zakarić (69. Sekovski), Kim (46. Šarkoski) – Omeragić (81. Kostov)

Trener: Gorazd Mihajlov

Sudac: Ante Čulina (Zagreb), Gledatelja: 2.025

Strijelci: 1:0 Kulenović (37.), 2:0 Pjaca (45+1.), 3:0 Torrente (85.)

 

 

 

 

Kopirano!